Foto: Beoinfo

značajan projekat

GRADI SE MODERAN SPORTSKI CENTAR U SURČINU: Obradovaće sve ljubitelje ovih sportova - Kapacitet sedenja biće za čak 4.000 ljudi!

InfoBiz

Moderan sportski centar nalaziće se u Surčinu i biće izgrađen u okviru manifestacije „EXPO 2027”.

Akvatik centar je kompleks namenjen treninzima i međunarodnim takmičenjima u vodenim sportovima, a predviđeno je da se objekat prostire na površini od deset hektara. Sportski centar biće izgrađen prema FINA standardima za svetske vodene sportove, a kapacitet sedenja biće 4.000 mesta.

- Akvatik centar je predviđen kako za svetska i evropska takmičenja, tako i za određene trenažne procese. S obzirom na to da smo mi nacija koja može da se ponosi velikim uspehom naših sportista u vodenim sportovima, država je dužna i da obezbedi sportsku infrastrukturu za takve događaje - navodi glavni urbanista Grada Beograda Marko Stojčić.

foto: Beoinfo

Specijalizovana izložba „EXPO 2027 BEOGRAD” sa temom „Igra(j) za čovečanstvo” održaće se u prestonici od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine, a izgradnja Akvatik centra predviđena je ovim projektom.

Centar vodenih sportova biće smešten u Surčinu, u blizini Nacionalnog fudbalskog stadiona i rezidencijalog kompleksa koji se, takođe, grade u okviru ovog projekta.

BiznisKurir/gradonačelnik.beograd.rs/Prenela: T. B.