Foto: Ministarstvo Finansija

AMERIČKE FIRME DOBRODOŠLE Mali: Veliko interesovanje kompanija za učešće na EKSPO izložbi

InfoBiz
> 12:59h

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristoferom Hilom sa kojim je razgovarao o učešću američkih kompanija na Međunarodnoj specijalizovanoj izložbi EKSPO kojoj će Srbija biti domaćin 2027. godine.

- EKSPO je velika prilika za sve kompanije. Već je počela 'trka' u pozicioniranju firmi u paviljonima. Amerika ima snažnu privredu i bilo bi lepo da se dobro i predstavi na toj manifestaciji - rekao je Mali na sastanku u Ministarstvu finansija, i istakao da je, čak i u ovoj inicijalnoj fazi, interesovanje kompanija veliko.

Ministar Mali je upoznao Hila sa planiranim fazama razvoja budućeg EKSPO kompleksa, i istakao da dobro napreduje i izgradnja Nacionalnog fudbalskog stadiona.

foto: Ministarstvo Finansija

- Za dve i po godine sve mora biti gotovo, zato nema vremena za gubljenje i radovi se izvode paralelno na svim lokacijama. Veliki su nam planovi, Srbija neće propustiti priliku da celom svetu pokaže koliko smo napredovali na svim poljima - poručio je Mali.

On je istakao i značaj radova na pruzi koja će ići od železničke stanice

'Prokop' preko beogradskog aerodroma i prostora na kome će se dešavati EKSPO, te da će akvarijum, novi most, novi Muzej 'Nikole Tesle' biti gotovi i pre same izložbe.

- Nije lako i nije jeftino, ali sve će se to Srbiji isplatiti - rekao je Mali, i dodao da će Srbija ugostiti tri miliona gostiju iz više od 120 zemalja i da će za taj organizaciono najzahtevniji događaj ikada kod nas biti spremna, ali i da će iskoristiti sve njegove potencijale za dalji ekonomski rast.

Mali je naglasio da se Srbiji ova šansa ukazala u izuzetno izazovnim godinama globalno, ali da, uprkos stalnom otvaranju novih žarišta svetskih kriza u protekle četiri godine, naša zemlja uspeva da očuva svoju makroekonomsku stabilnost, da obezbedi neophodan dalji privredni rast, dalji rast plata i penzija koje su neophodne kako bi se očuvao i životni standard građana.

- Uz EKSPO smo pronašli naš novi izvor rasta koji ćemo iskoristiti za velike projekte po celoj Srbiji, kako bi cela zemlja osetila boljitak - zaključio je Siniša Mali.

biznis.kurir.rs

Bonus video: