Foto: Mauro Ujetto / LaPresse / Profimedia

PREDSTAVLJEN FIJAT GRANDE PANDA Praviće se u Kragujevcu, a ovo su cena i karakteristike (FOTO)

InfoBiz

U Torinu je danas zvanično predstavljen Fijatov automobil na električni i hibridni pogon "grande panda", koji će se proizvoditi u Stelantisovoj fabrici u Kragujevcu, saopštila je ta kompanija.

Promocija je upriličena na proslavi 125 godišnjice od nastanka italijanskog proizvođača automobila Fijat.

foto: Alberto Gandolfo/LaPresse/Shutte / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Grande panda" označava povratak brenda Fijat na globalno tržište, a novi automobil je razvijen na temelju tri ključna stuba: italijanskog dizajna, globalne platforme i lokalne relevantnosti, inspirisan modelom iz osamdesetih godina.

U saopštenju se navodi da su održivost, inkluzivnost, jednostavnost i lepota vrednosti koje su oživele ovaj projekat, dok je dizajn inspirisan kultnom pandom iz osamdesetih godina prošlog veka.

Cena novog modela na električni pogon biće manja 25.000 evra.

foto: Alberto Gandolfo/LaPresse/Shutte / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Grande panda" se izdvaja od ostalih automobila u B segmentu zahvaljujući jedinstvenoj kompaktnosti koju omogućava njegova mala veličina - 3,99 metara dužine, 1,57 metara visine i 1,76 metara širine - i dobro organizovana prostranost zahvaljujući svojoj kompaktnoj zapremini. Prtljažnik ima zapreminu od 361 litar, a ukupni kapacitet skladišnih pregrada smeštenih ispred suvozača je 13 litara.

foto: Alberto Gandolfo/LaPresse/Shutte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najavljeno je da će se u Kragujevcu proizvoditi i elektromobil na bazi novog Citroena C3, a serijska proizvodnja očekuje se krajem ove godine.