Foto: Youtube Printscreen

čudo

ŽELITE DA SKIJATE USRED LETA - I TO ĆE USKORO BITI MOGUĆE! Komšije grade zatvoreno skijalište dugo 1,3 kilometara sa 3 žičare

Čisto da se zna
> 11:36h

Ljubitelji skijanja sa Balkana, ali i šire, uskoro će moći i usred leta kada upeče nebeska zvezda i pogura termometar do 40 stepeni Celzijusa da stave skije na reme i uživaju u svom omiljenom sportu.

Naime, kako prenose pojedini mediji, u susednoj Hrvatskoj u turističkom centru Mrkoplja planiraju da grade zatvoreno skijalište sa 1,3 km staza i čak tri žičare.

Projektom, procenjenim na 117 miliona evra, predviđena je izgradnja zatvorene ski-hale i hotela na Čelimbaši, koji bi skijašima bio na raspolaganju tokom cele godine. Unutra bi bili sadržaji i za rekreativce i za profesionalne skijaše.

Opština Mrkopalj nalazi se u srcu Gorskog kotara, sa prelepim pejzažima, kako leti tako i zimi, pravi je raj za rekreativce, sportiste i ljubitelje netaknute prirode.

Grad Mrkopalj se nalazi na 824 m nadmorske visine, sa svih strana okružen prelepim brdima, od kojih se odmah na ulazu sa ravnogorske strane ističu Čelimbaša i Maj.

Mrkopalj se s pravom smatra kolijevkom hrvatskog skijanja. Prvi organizovani skijaški kurs za Hrvatsku počeo je 1913. godine u Mrkoplju, za 14 skijaša, u organizaciji Rikarda Vikerta, Ive Lipovšćaka i Ante Pandakovića.

Bonus video: