SJAJNA POSLASTICA I ZA MANJE OD 550 RSD: Jedan od najpopularnijih svetskih kuvara otvorio restoran u BG-u, cene iznenađujuće

Printscreen/Instagram/jamieoliver, Printscreen/Instagram/jamiesitalianserbia

Čuveni britanski kuvar i TV zvezda Džejmi Oliver pohvalio se na Instagramu da je u Beogradu otvoren njegov restoran 'Džejmis italijan' (Jamie's Italian).

- Beograde, otvoreni smo - napisao je Oliver u storiju na svom Instagram nalogu uz fotografiju osoblja ispred novootvorenog restorana na Sava promenadi, u Beogradu na vodi.

foto: Printscreen/Instagram/jamieoliver

- Velike čestitke celom mom timu u @jamiesitalianserbia koji je upravo otvorio moj prvi restoran u Srbiji. Lokacija je predivna, u srcu Beograda na vodi, na obali reke Save - naveo je Oliver uz fotografiju tanjira sa specijalitetima nove gastronomske destinacije u našem gradu.

Džejmi Oliver je u storiju podelio i snimak pripreme pice u njegovom beogradskom restoranu.

- Vrata su zvanično otvorena i pogledajte samo te pizze! Sjajan rad tima @jamiesitalianserbia. Veoma sam ponosan na sve vas. Prenesite svima moju ljubav - napisao je poznati kuvar.

DOSTUPAN MENI

Na zvaničnom sajtu beogradskog restorana Džejmija Olivera dostupan je i meni na kom se nalaze brojni specijaliteti italijanske kuhinje po recepturi poznatog britanskog kuvara.

Cene pica se kreću od 865 („Marinara“ sa pelatom, inćunima, kaprom, belim lukom i origanom) do 1.555 dinara („San Daniele“ nazvana po poznatom pršutu uz koji još idu pelat, mocarela i straćatela sirevi, pikantna rukola i parmezan).

foto: Printscreen/Instagram/jamiesitalianserbia

Najjeftinije glavno jelo su ravioli sa tartufima (975 dinara), a najskuplje biftek sa puterom od tartufa, plemenitim pečurkama i kjanti sosom (2.725 dinara).

U restoranu Džejmija Olivera možete se i zasladiti. Napristupačnija poslastica je panakota sa pistaćima – 545 dinara, porcija sa tri kugle sladoleda je 565 dinara, a najskuplji je „Amalfi čizkejk“ – 765 dinara.

(Kurir.rs)