Foto: Shutterstock

previše

DERU LJUDE NA NESREĆI: Cena kovčega ide i do 400.000 dinara, vlasnik pogrebne opreme objašnjava zbog čega je sve toliko skupo

Novčanik

Obično niko i ne razmišlja o vrednosti kovčega, dok ga nemile životne okolnosti ne navedu da o tome istražuje. Cena kovčega zavisi od mnogo faktora, a one se u pojedinim radnjama pogrebne opreme kreću od 23.000 do gotovo 400.000 dinara.

Kako uz sam sanduk obično ide i garnitura od brokata ili satena, koja se odvojeno plaća, najjeftiniji brokat može da se nađe za 10.000 dinara, dok je garnitura od satena sa najnižom cenom od 9.400 dinara.

foto: Shutterstock

Vlasnik jedne radnje pogrebne opreme objasnio je zbog čega se cene sanduka u tolikoj meri razlikuju i šta je ono što je ključno za formiranje iste.

- Većina ljudi se pita zbog čega je tolika razlika u ceni sanduka. Kovčezi se prave od različitih vrsta drveta i zbog toga cena varira. Oni koji su izgrađeni od hrasta i bukve skuplji su odnosu na topolu. Sam dizajn i završna obrada mogu, takođe, da utiču na cenu. Isto tako, u vrednost sanduka ulazi i garnitura od brokota i satena. Kada sve sagledate, uopšte nije bitna cena, već kvalitetna usluga - zaključuje vlasnik u jednom TikTok videu.

kurir.rs/TikTok