Od 1. januara ove godine prvih šesnaest nedelja, dakle do maja, jedna mala firma iz Rijeke će raditi isključivo kao pekara, a od maja do kraja godine kao brza hrana (fast food). Da to nismo učinili, pola radne snage morali bismo otpustiti, kazao je vlasnik Ljuljezim Ćenaj.
- Iskoristili smo zakonske mogućnosti i osnovnoj delatnosti pekare dodali i delatnost brze hrane. Na taj način spasili smo posao, zaštitili radnike, odnosno spasili sva radna mesta, a građanima omogućili da kod nas mogu kupovati sveže pekarske proizvode nedeljama i praznicima, tokom cele godine - kazao je vlasnik Ljuljezim Ćenaj za Novi list.
Dodao je da nisu lako došli do registracije brze hrane, te da su za to trebali posebni uslovi, veća kvadratura i puno papirologije.
- Takođe, smemo prodavati i sve ostalo što je do te gramaže, dakle sendviče, manje pice, mini hleb, sve vrste peciva, kao i ostali asortiman proizvoda koji imamo u ponudi – sokove, mleko, jogurte - kazao je.
Pojasnio je da su radnicima ponudili mogućnost da oni koji mogu i žele rade i noću, nedeljom i praznicima, ali ih za to dodatno plaća, a oni koji to ne žele i ne mogu, takođe su imali pravo izbora.
(Kurir.rs/Poslovni dnevnik)