Foto: Kurir televizija

kurir tv

U PROJEKTU "ZASADI DRVO" ZASAĐENE 22 SADNICE U VRTIĆU! Deca uživala u ovoj zamisli, stručnjaci: Ovo će im podići ekološku svest

Održiva budućnost
> 10:52h

U toku je peta sezona projekta „Zasadi drvo“ koju na teritoriji cele zemlje uspešno sprovodi naša kompanija WMG u saradnji sa „dm drogeri marktom“ i institucionalnim partnerima.

Drvećem smo danas obogatili dvorište jednog vrtića u Kraljevu. Deca su se najviše radovala, s pažnjom su pratili sadnju od 22 smrče u dvorištu vrtića "Mladost".

Na ovaj način, deca ovog uzrasta, najbolje uče, pa je ovo poslužio kao pravi pokazni čas ekologije za njihov uzrast.

Maja Đusić, direktorka PU "Olga Jovičić Rita" Kraljevo, je rekla da su ovakve aktivnosti veoma bitne:

- Ovakve aktivnosti, koje se sprovode u vrtiću, veoma su bitne jer deca iz sopstvenog iskustva uče i stiču dobre navike, veštine i znanja. Inače, deca kada su u prirodi, kada se bave aktivnostima, kod njih se razvijaju pozitivne emocije, a takve emocije upravo treba da koristimo u razvijanju ekološke svesti što će dovesti do ekološkog ponašanja. Takvo ponašanje je izuzetno značajno.

U petoj sezoni, Kraljevo je prvi od osam gradova koji su u programu ovog ciklusova pozelenjavanja Srbije. Na žalost, u gradovima zelenilo uvek nedostaje.

Branka Čubrilović, grad Kraljevo, odsek za ekologiju, je takođe sumirala svoje utiske povodom ove akcije:

foto: Shutterstock

- Posebno znači jer je važmo da se podigne ekološka svest, a upravo je sadnja drveća jedno rešenje zasnovano na prirodi, što je sada tendencija.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs