Foto: Kurir TV, Shutterstock

društvo

"PAMETNI PRODAVCI SPUŠTAJU CENE STANOVA" Stručnjak o trenutnom stanju na tržištu nekretnina u Srbiji: DOŠLO JE DO STAGNACIJE!

Nekretnine

Da li je normalno očekivati niže cene kada neko oglasi hitnu prodaju nekretnine? Da li je posao otežan kada neko ko hitno prodaje nekretninu ne stavi cenu , nego može "po dogovoru"? Istovremeno, oglasi za prodaju ili izdavanje kuća i stanova izazivaju različite reakcije, počev od onih da je neko "zacepio cenu", pa sve do iznenađujućih ponuda gde se mnogi pitaju u čemu je "caka". Usput rečeno, prema poslednjem popisu, skoro deset odsto stanova u Srbiji nema kupatilo. O ovoj temi govorila je u emisiji Puls Srbije Davorka Tasić, stručnjak za nekretnine.

foto: Kurir televizija

- Dosta je diskutabilna tvrdnja da cene stanova opadaju. Imate cene koje stoje mesecima, a imate i neke pametne prodavce koji su osetili trend mirovanja kupaca i spustili cene. U svakom slučaju trenutno je na snazi stagnacija tržišta. Vi sada imate malu potražnju za stanovima, a dešava se da prodavci koji puštaju sad u prodaju svoje stanove, prosto stavljaju visoke, neprimerene cene. Tako je trenutno jedna neverovatno interesantna situacija na tržištu. Ali zaista ima prodavaca koji su voljni da pregovoraju i da taj stan prodaju po nižoj ceni u odnosu na oglasnu - rekla je Tasić i dodala:

- Ponude su, ako mislimo na novogradnju. pristojne. Ako pričamo o investitorima koji su vrlo pouzdani i već imaju u svom radu uknjižene zgrade i objekte koje su gradili, a o čemu su kupci informisani; ako imate investitora koji počinje zgradu vrlo često imate brzu rezervaciju stanova iako ih još uvek ne vidite. Možete da imate i tu opciju da sukcesivno finansirate dok teče izgradnja i to je prilično povoljna stvar.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.