Foto: Shutterstock

neprijatno iznenađenje za vozače

NOV UDARAC PO DŽEPU SRBINA! POSKUPLJUJE REGISTRACIJA VOZILA: Evo kako da izračunate CIFRU koju ćete morati da platite

InfoBiz
> 11:43h

Mnogi vozači se se prethodnih dana neprijatno iznenadili kada su ugledali nove cene osiguravajućih kuća.

Naime, nekolicina njih je od 1. avgusta podigla cene polise osiguranja za oko 20 odsto u proseku, što je podiglo i ukupnu cenu registracije.

Urednik sajta registracija-vozila.rs Milan Stepanović objasnio je za Kurir televiziju da poskupljenje iznosi oko 22 odsto i da se tarifa određuje na osnovu snage automobila.

- Razlog su poskupljena u svim industrijama. Kada govorimo o osiguranju vozila, trebamo naglasiti da je ono obavezno. To morate imati pri svakoj registraciji vozila. Treba prvo videti kako se formira cena obaveznog osiguranja, a za kontrolu je zadužena Narodna banka, sektor nadzor za osiguranja. Banka mora da odobri zahtev, a zahtev su podnele osiguravačke kući u Srbiji. Ovo poskupljenje koje se desilo 1. avgusta iznosi negde 22% i sve osiguravačke kuće u skladu sa tim kreću sa primenjivanjem poskupljena. Od ponedeljka ćemo imati poskupljenja kod svih osiguravačkih kuća. To osiguranje se tarifira na osnovu snage automobila i neće svi plaćati isto. Postoje određene tarife koje su napravljene u skladu sa snagom. Mogu direktno da provere vozači na sajtu registracija-vozila.rs koliko će ih koštati polisa osiguranja - objasnio je za Kurir televiziju Stepanović.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video: