OTKRIVENO KOLIKO NOVCA NEMCI STAVLJAJU U KOVERTU KAD IDU NA VENČANJE: Iznenadićete se kad vidite cifre!
Foto: Shutterstock

KO BI REKAO?!

OTKRIVENO KOLIKO NOVCA NEMCI STAVLJAJU U KOVERTU KAD IDU NA VENČANJE: Iznenadićete se kad vidite cifre!

Žena -

Jedan nemački radio objavio je članak o tome koliki iznos novca je prikladno dati kao venčani poklon. Naravno, pritom je važno uzeti vašu finansijsku situaciju u obzir. Dve godine pandemije koronavirusa i trenutno visoka inflacija su opterećenja koja pogađaju sve nas. Stoga pazite da se finansijski ne istrošite, prenosi Fenix magazin.

Iako bi mnogi očekivali da su, s obzirom na standard, te cifre daleko veće nego one s naših prostora, nemački mediji tvrde da je za pripravnika ili studenta sasvim u redu da pokloni “samo” 30 do 50 evra.

venčanje, svadba, par, brak
foto: Profimedia

Svaki gost je bitan

Drugi činilac koji bi trebao da odredi vrednost poklona je vaša uloga. Gotovo na svakom venčanju dočekaće vas bogat švedski sto ili raznovrstan meni, popraćen šampanjcem i velikim izborom pića.

“Ne zaboravite da svatovi plaćaju sve. Stoga je osnovno pravilo: Dajte otprilike koliko popijete i pojedete u svatovima”, savetuje nemački radio.

Veza s mladom ili mladoženjom

Kakva je vaša veza s mladom ili mladoženjom? Jeste li najbolji prijatelji od osnovne škole, bliski rođaci ili samo poznanici? Uglavnom, ako dolazite iz kruga poznanika, prigodan je poklon od 30 do 50 evra. Dobri prijatelji obično daju više, pa daruju i do 100 evra.

venčanje, svadba
foto: Profimedia

Ako je bračni par deo porodice, tada se novčani iznosi povećavaju. Roditelji često daju 100 evra po osobi, a ponekad se ta svota penje i do 500 evra. Isto važi i za stričeve ili tetke, ali i za kumove.

(Kurir.rs/ Net.hr)

Bonus video:

01:19

LJUBAV MLADOG PARA JAČA OD KORONE! Venčali se u kovid BOLNICI i priredili SVADBU za pamćenje! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track