OVE SANDALE JE 80-IH NOSILA CELA JUGA, A DANAS KOŠTAJU 400 EVRA: Obeležile su naše detinjstvo, a sad ih je ukrao modni gigant!
Foto: Printscreen

VRATILE SU SE U MODU

OVE SANDALE JE 80-IH NOSILA CELA JUGA, A DANAS KOŠTAJU 400 EVRA: Obeležile su naše detinjstvo, a sad ih je ukrao modni gigant!

Žena -

Bi 30 godina od raspada Jugoslavije o ovoj velikoj državi ne prestaje da se priča. Ona je za sobom ostavila tekovine u svakom aspektu naših života, a čak i mlađe generacije odrastaju na filmovima i muzici koji su nastali u doba Jugoslavije.

Ipak, danas je najupečatljivija činjenica da se jedan modni trend, koji je bio među omiljenim u Jugoslaviji, vratio na velika vrata u svet. Naime, kad god bi jugoslavenska porodica krenula na more, kupovale su se "Jugoplastika" gumene sandale, a najčešće su bile tamnoplave ili one kanarinac žute.

Nije bilo deteta koje nije odraslo u ovim sandalama, a pravile su se masovno i bile su izuzetno jeftine. Mnoge prodice i danas se sećaju ovih sandala, a nekima su čak i sačuvane negde u nekom podrumu.

Guči, Sandale, guči sandale, plastične sandale
foto: Printscreen

Ipak, te jeftine sandale koje su nekada svi nosili, danas su dobile svoju moderniju verziju koja košta 400 evra, a koju je napravio Guči. Kako se može videti, Guči je uzeo standardni dizajn, ali je sandale označio u svojim znakom i različitim veselim bojama.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track