NAUČNA FANTASTIKA: Britanci prave transformerse

Neverovatni vojni projekti

NAUČNA FANTASTIKA: Britanci prave transformerse

Tech -
Kompanija „BAE sistems“ radi na razvoju aviona koji mogu da se spoje i razdvoje po potrebi, ali i da popravljaju sami sebe tokom leta i borbe

LONDON - Britanska kompanija „BAE sistems“ razvija letelice koje se ponašaju kao transformersi, borbene avione sposobne da sami sebe poprave u letu, smrtonosno lasersko oružje, pa čak i 3D štampače koji mogu da proizvode dronove usred misije.Ova kompanija radi na stvaranju futurističke ratne opreme, a veruju da će sve njihove ideje biti u upotrebi do 2040.

Promena izgleda po potrebi... Avijacija kao u SF filmovima
Promena izgleda po potrebi... Avijacija kao u SF filmovima

Nova generacijaIspitivanje opreme budućnosti već je počelo, i to u laboratoriji u Vartonu.- Kompanija „BAE sistems“ ima bogatu tradiciju razvoja oružja. Samo tokom 2013. godine uložili smo 117 miliona funti u istraživanje novog oružja - kaže Nik Kolosimo, član tima istraživača.

Nanotehnologija... Krpljenje za nekoliko minuta
Nanotehnologija... Krpljenje za nekoliko minuta

On dodaje da imaju više ideja, među kojima su najatraktivnije letelice koje se razdvajaju na tri dela tokom borbe i svaka ima različit zadatak, zatim avioni koji imaju sistem pomoću kog se sami popravljaju tokom leta i laserski sistemi najsličniji onima iz serijala „Zvezdane staze“.Kako objašnjavaju, letelice transformersi praktične su jer tri aviona spojena u jedan mogu da pređu veće distance s manjom potrošnjom goriva, a da pritom budu potpuno efikasne u krajnjoj akciji.PraktičnoIzum koji bi mogao da napravi revoluciju je i tečnost nazvana „survajver“, zasnovana na nanotehnologiji. Ona omogućuje superbrzim avionima da sami sebe „leče“ tokom akcije.

Smrtonosni laseri
Smrtonosni laseri

DESSMRTONOSNI LASERITakođe se radi na razvoju direktnog energetskog sistema (DES), oružja koje avionima omogućava da ispaljuju koncentrisane zrake energije, nešto nalik laserskim zracima iz naučnofantastičnih filmova. Ovi zraci biće sposobni da unište druge letelice, ali i da gađaju neprijateljske trupe na zemlji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track