KAKAV ŠOK ZA VOZAČE POLOVNJAKA U SRBIJI! Procureli podaci o kojima naši prodavci automobila NEĆE DA GOVORE!
Foto: Sasomange

trgovina pokretnom imovinom

KAKAV ŠOK ZA VOZAČE POLOVNJAKA U SRBIJI! Procureli podaci o kojima naši prodavci automobila NEĆE DA GOVORE!

Auto -

Automobili iz zapadne Evrope čine veliki deo tržišta polovnih vozila u istočnoj Evropi. To je uveliko poznato.

Istraživanje kompanije za automobilske podatke carVertical otkrilo je iz kojih zemalja automobili stižu u Srbiju.

Ono što će mnoge iznenadili je da najveći broj čak 28% polovnih automobila koji se uvezu u našu zemlju, dolazi iz Italije, koja ima najveći udeo na tržištu, a slede Nemačka (16,7%), Francuska (15,8%), Češka (10,7%) i Belgija (6,5%).

Trebalo bi napomenuti da su ovi podaci dobijeni analizom više od milion izveštaja o istoriji automobila.

polovni automobili
foto: Shutterstock

"Kupci polovnih automobila traže automobile iz Italije ili Nemačke jer veruju da vozači u zapadnoj Evropi brinu o svojim automobilima bolje nego bilo ko drugi. Ljudi misle da vozači u ovim zemljama pre svega ne propuštaju redovne servise, obavljaju kvalitetne popravke i kupuju bolje opremljene automobile", kaže Matas Buzelis, šef za komunikacije kompanije carVertical.

Ono što kupci automobila u Srbiji znaju je da na stanje vozila i uobičajene probleme u velikoj meri utiče region iz kojeg automobil dolazi. Primera radi, vozila iz nordijskih zemalja poput Švedske obično imaju više korozije zbog snega, soli i niskih temperatura. Opet pa sa druge strane, automobili iz Italije možda nemaju koroziju, ali boja mnogih polovnih vozila iz ove zemlje može biti izbledela zbog intenzivne sunčeve svetlosti. Svi dobro znamo da ekstremne promene temperature nikada nisu dobre za automobil.

Što se tiče država poput Nemačke, Belgije ili Francuske one imaju blagu klimu i dobre puteve, što smanjuje rizik od korozije, izbledele boje i problema sa ogibljenjem.

Za sve vas koji želite da kupite polovni automobil pogledajte nađu bogatu ponudu a sve što treba da uradite je da kliknete OVDE.

Sasomange je oglasnik za sve što tražiš u Srbiji. Oglašavanje na našem sajtu je potpuno besplatno. Iskoristi priliku da na jednostavan način zaradiš, kao i da pronađeš šta god da ti je potrebno.

(Sasomange)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track