KO U ZAJEČARU KUVA KAFU, NAGRABUSIO JE! Grad uveo mere štednje pred početak grejne sezone: OVO VIŠE NEĆE SMETI DA SE RADI
Foto: Printscreen Kurir TV

štednja

KO U ZAJEČARU KUVA KAFU, NAGRABUSIO JE! Grad uveo mere štednje pred početak grejne sezone: OVO VIŠE NEĆE SMETI DA SE RADI

Srbija -

Hteli ne hteli, mnogi će u narednom periodu morati da smanje potrošnju električne energije, bar će tako biti u javnim ustanovama grada Zaječara.

Na snazi je odluka prema kojoj će, između ostalog, javna rasveta biti smanjena, a takođe će biti stavljeni van funkcije klima uređaji, rešoi, kuvala za kafu...

Kuvanje kafe više neće biti moguće u zaječarskim javnim ustanovama jer će biti tretirano kao teška povreda radne obaveze nakon usvojenih mera štednje električne i toplotne energije.

Takođe, u sistemu rasvete biće iskljuena svaka treća sijalica. Mišljenja Zaječaraca podeljena su po pitanju najnovije odluke gradskih čelnika.

- Nije loše, ali ne znam kako će to da sprovedu u delo i hoće li se uspeti u tome - rekla je pred kamerom Kurir televizije jedna gospođa iz Zaječara, dok njena sugrađanka ima drugačije mišljenje:

- Ne podržavam takvu odluku jer ljudi sami znaju koliko i na čemu mogu da štede.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić
Gradonačelnik Zaječara Boško Ničićfoto: Kurir Tv

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je u razgovoru s novinarkom Kurir TV Danicom Canić obrazložio ovakvu odluku.

- Naše toplane rade na mazut, ali džaba vam to ako nemate struje na koje rade pumpe koje vodu iz kotlova treba da sprovedu u škole, bolnice, stanove. Nadam se da ćemo uštedama upravo izbeći scenario bez struje - kaže Ničić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track