BEZBEDNOST DECE NA INTERNETU: Kulturni centar Kruševac organizovao radionicu
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

međunarodni dan bezbednosti na internetu

BEZBEDNOST DECE NA INTERNETU: Kulturni centar Kruševac organizovao radionicu

Srbija -

KRUŠEVAC - U Kulturnom centru Kruševac su održane radionice "Bezbednost dece na internetu", povodom Međunarodnog dana bezbednosti na internetu. Tim povodom, pre početka radionica održana je konferencija za medije na kojoj su se obratiti predstavnici Ministarstva za turizam i telekomunikaciju Republike Srbije, Kulturnog centra Kruševac i kreativne školice „Moj genijalac“ iz Kruševca.

- Povodom Dana bezbednog interneta i u cilju podizanja nivoa svesti dece, roditelja i nastavnika o rizicima korišćenja digitalnih tehnologija, Nacionalni kontakt za bezbednost dece na internetu održao je dve radionice sa prezentacijama interaktivnog karaktera, učenicima OŠ “Jovan Popović” i OŠ “Branko Radičević”, u cilju edukacije o opasnostima koje vrebaju na internetu. Edukator radionica bila je Emina Beković, kaže Vileta Kaplarević, direktorka KCK .

Prema njenim rečima, Kulturni centar Kruševac organizovao je radionice u saradnji sa Ministarstvom za turizam i telekomunikaciju Republike Srbije i školicom „Moj genijalac“ iz Kruševca koja se bavi informatikom, računarstvom, robotikom i programiranjem. U okviru radionica, roditeljima i nastavnicima deljeni su flajeri sa osnovnim smernicama o bezbednosti dece na internetu, kao i nagrade za kviz na kraju radionice.

Kurir.rs/Ž. M.

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track