KRALJEVO: Zemlje ima, traži se onaj ko će da je radi! Grad u zakup daje 308 hektara poljoprivrednog zemljišta
Foto: J. S.

drugi krug Javnog oglasa

KRALJEVO: Zemlje ima, traži se onaj ko će da je radi! Grad u zakup daje 308 hektara poljoprivrednog zemljišta

Srbija -

Grad Kraljevo raspisao je drugi krug Javnog oglasa za prikupljanje pisanih ponuda za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada za agroekonomsku 2020/2021. godinu.

Prema rečima Dragana Čorbića, predsednika Saveta za poljoprivredu Grada Kraljeva, za zakup zemljišta mogu da konkurišu nosioci poljoprirednih gazdinstava sa teritorije Kraljeva upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava sa aktivnim statusom.

- Grad daje u zakup 308 hektara poljoprivrednog zemljišta, a cena po hektaru, u zavisnosti od vrste zemljišta, njegovog kvaliteta i lokacije, kreće se od 6.000 do 30.000 dinara. Javni oglas za prikupljanje pisanih ponuda traje od 20. jula do 6. avgusta i nalazi se na zvaničnom sajtu Grada Kraljeva, oglasnoj tabli Gradske uprave i na sajtu Ministarstva poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede, kaže za Kurir Dragan Čorbić.

Čorbić naglašava da svi zainteresovani poljoprivrednici, potencijalni zakupci, mogu da obiđu poljoprivredno zemljište koje se daje u zakup i na korišćenje 30. jula u 10 časova.

- Uvid u dokumentaciju, grafički pregled katastarskih parcela po katastarskim opštinama i spisak parcela po formiranim javnim nadmetanjima (kompleksima), koja su predmet izdavanja uzakup i na korišćenje, može se izvršiti u zgradi Gradske uprave Kraljevo, u kancelariji br 112, svakog radnog dana od 8 do 14 časova, dodaje Čorbić.

Kurir.rs/J. S./Foto: J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track