TOPLI STANOVI U NIŠU: Počele probe grejanja, za sada bez kvarova
Foto: Profimedia

nema većih problema oko pokretanja postrojenja

TOPLI STANOVI U NIŠU: Počele probe grejanja, za sada bez kvarova

Srbija -

Gradska toplana u Nišu krenula je sa grejanjem stanova u ovom gradu odnosno sa takozvanim toplim probama ove jeseni.

Spoljna temperatura u Nišu je danas u petak 12 stepeni Celzijusovih, a u večernjim časovima se prognozira i niža temperatura.

Predrag Milačić, direktor niške toplane kaže da nema većih problema oko pokretanja postrojenja koje rade na gas i mazut.

- Grejanje je krenulo od jutros i za razliku od prošlih godina, sada ima puno manje curenja na toplovodima, a problema sa strujom imamo na samo tri podstanice u gradu. Pošto više ne važi princip da ne puštamo grejanje dok podeok ne pređe 12 stepeni, sada je na nama i Gradu da odluči da li da se krene sa grejanjem stanova ili ne. Mi smo odlučili da sada krenemo sa tim procesom da bi videli eventualne kvarove, ali nema ih puno kao ranije. Sada početkom meseca je hladnije, a očekujemo topli talas tokom sredine septembra pa ćemo tada videti po subjektivnom osećaju građana kako ćemo da delujemo - rekao je za "Kurir" Milačić.

U Bulevaru Nemanjića gde se na daljinsko centralno grejanje utopljavaju stanovi za više od 30.000 građana nema većih problema. Milačić ističe da će kompletan izveštaj o intervencijama po prijavama imati danas popodne, ali svi problemi tamo se svode na pojedinačno neodržavanje podstanica pa se to lako otklanja.

(Kurir.rs/ M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track