NOVI SEMAFORI NA RASKRSNICAMA U LOZNICI: Posle više decenija u Bulevaru Dositeja Obradovića biće efikasno regulisan saobraćaj (FOTO)
Foto: T. Ilić

LOZNICA

NOVI SEMAFORI NA RASKRSNICAMA U LOZNICI: Posle više decenija u Bulevaru Dositeja Obradovića biće efikasno regulisan saobraćaj (FOTO)

Srbija -

Na tri raskrsnice u Bulevaru Dositeja Obradovića, čija je rekonstrukcija pri kraju, postavljeni su moderni semafori. To je prva zamena svetlosne signalizacije urađene pre nekoliko decenija u ovoj saobraćajnici.

Novi semafori prethodnih dana montirani su na raskrsnici bulevara i Ulica Luke Stevića, kod Centra za socijalni rad, odnosno ukrštanju bulevara i Ulice Kneza Miloša, a danas i na raskrsnici Ulice Svetoga Save i bulevara.

foto: T. Ilić

Za savremenu semaforizaciju rekonstruisanog Bulevara Dositeja Obradovića izdvojeno je osam i po miliona dinara iz Programa korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Loznice.

foto: T. Ilić

Kako je potvrđeno u JP ’’Loznica razvoj’’ u toku je javni poziv za postavljanje novih semafora i na još dve rasksnice, ukrštanju bulevara sa Ulicom generala Jurišića i kod Muzičke škole. Dosadašnji zastareli semafori često su bili van funkcije, naročito u kišnim danima, ili je na njima samo bilo uključeno treptuće žuto svetlo pa je njihova zamena bila odavno potrebna.

foto: T. Ilić

Kad bude završena rekonstrukcija bulevara, započeta proletos, u ovoj najdužoj saobraćajnici u gradu biće manje semafora pošto su oni na raskrnici kod ZC ’’Sloga’’ uklonjeni jer je tu napravljen kružni tok.

(Kurir.rs/T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track