PRIJAVIO SAMO KUĆU, A ISTRAŽITELJI OTKRILI 6 STANOVA! Evo kako stručnjak komentariše OVAJ BIZARNI SLUČAJ čelnika Vrnjačke Banje
Foto: Kurir televizija, Zorana Jevtić

PRANJE NOVCA

PRIJAVIO SAMO KUĆU, A ISTRAŽITELJI OTKRILI 6 STANOVA! Evo kako stručnjak komentariše OVAJ BIZARNI SLUČAJ čelnika Vrnjačke Banje

Politika -

Agencija za sprečavanje korupcije Republike Srbije na svom sajtu ima registar funkcionera, katalog primljenih poklona funkcionera i evidenciju javnih lica i postupaka javnih nabavki.

Agencija je pokrenula postupak vanredne provere imovinskog stanja Bobana Đurovića, predsedniku opštine Vrnjačka Banja, potvrđeno je zvanično Kuriru iz te institucije.

On je, prema našim saznanjima, od nadležnih organa sakrio čak šest stanova, te je Agenciji prijavio samo da besplatno živi u kući od 350 kvadrata.

Boban Đurović
foto: Pormo

Prema zakonu, Poreska uprava može da mu utvrdi ekstraprofit na imovinu za koju ne postoji poreklo, dok Agencija može da podnese krivičnu prijavu za delo neprijavljivanja imovine i davanja lažnih podataka.

Evo kako je Željko Radovanović, vd. direktora Uprave za sprečavanje pranja novca, prokomentarisao ovaj slučaj:

03:19

PRIJAVIO SAMO KUĆU, A ISTRAŽITELJI OTKRILI 6 STANOVA! Evo kako stručnjak komentariše OVAJ SKANDALOZNI SLUČAJ

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:29

Pijani muškarac divlja po Novom Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track