POLITIČAR U SLUŽBI ŠOLAKA I ĐILASA, ALEKSIĆ PRIZNAO: Telekom radi transparentno
Foto: Nemanja Nikolić

tužen

POLITIČAR U SLUŽBI ŠOLAKA I ĐILASA, ALEKSIĆ PRIZNAO: Telekom radi transparentno

Politika -

Potpredsednik Narodne stranke tužen je zbog iznošenja netačnih tvrdnji u vezi sa „Fajerflaj prodakšenom“. Tužba će biti i dodatno proširena

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić priznao je da Telekom Srbija radi transparentno i da se dokumenta i finansijski izveštaji poslovanja ove domaće kompanije mogu naći na portalima.

- Dokumenta koja se tiču redovnih finansijskih izveštaja mogu se naći na zvaničnom sajtu APR. Ta dokumenta su dostupna, a što se tiče poslovnih ugovora, ja to nisam uspeo da vidim i nisam siguran da je to dostupno - rekao je Aleksić juče na konferenciji za medije.

Niz neistina

Aleksić je, inače, na toj konferenciji izneo niz neistina o Telekomu i „Fajerflaj prodakšenu“ (Firefly production), zbog čega je prethodno i tužen, jer je iste te stvari izneo i u jednom od medija interesno-poslovnog lobija na čijem su čelu predsednik Junajted grupe Dragan Šolak i lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas.

Tužba je, osim protiv Aleksića, podneta i protiv Veselina Simonovića, odgovornog urednika portala Nova, gde su lažne tvrdnje iznete, kao i protiv Junajted medije digital.

Aleksić se, reklo bi se, otvoreno stavio u službu pomenutog lobija. On je optužio čelnike „Fajerflaj prodakšena“ da su ni manje ni više nego deo „medijske hobotnice koja izvlači pare iz javnih preduzeća“. Simptomatično je da Aleksić posebno navodi Telekom, domaću kompaniju koja je nedeljama na udaru upravo konkurentske Junajted grupe. Kako saznajemo u kompanijama koje je Aleksić pomenuo, tužba protiv njega će biti proširena, a nijedan podatak, osim onih za koje je rekao da je uzeo sa sajtova, nije tačan. Aleksić će tako morati da dokaže na sudu sve što je izneo protiv pomenutih firmi.

Ide na sud

Na pitanje novinara Kurira kako će se braniti na sudu, Aleksić kaže da i ne zna da je tužen.

- Nemam informaciju da sam tužen, sada prvi put čujem da je neko podneo tužbu protiv mene povodom Telekoma. Pre svega bih voleo da je to uradio Telekom kao državna firma i da sve demantuje, ali ako je to već uradila privatna kompanija „Fajerflaj“, vrlo rado ću se odazvati toj tužbi, jer sve podatke koje ja iznosim iznosim s njihovog sajta - rekao je Aleksić.

ISTEKLE PRIVILEGIJE: NA SUD BEZ POSLANIČKOG IMUNITETA

Na pitanje novinara kako će se braniti na sudu imajući u vidu da više nije narodni poslanik i da ne može da se pozove na poslanički imunitet, kao i koje će dokaze izneti, Aleksić je opet ponovio da ne zna da je tužen. Nije precizirao koje dokaze će imati kad bude pozvan na sud.

Kurir.rs/ Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track