VUČIĆ: Nasmejete se i kažete vi ste "korona free", mi poštene budale! Poslednji slučajevi su lakši, 70 odsto BG, estrada
Foto: B92 Printscreen

o situaciji sa koronom

VUČIĆ: Nasmejete se i kažete vi ste "korona free", mi poštene budale! Poslednji slučajevi su lakši, 70 odsto BG, estrada

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da su poslednji registrovani slučajevi zaraze korona virusom sa lakim simptomima, ali da je potreban oprezan, te poručio da se više plaši novog talasa na jesen, koji ćemo, ističe, dočekati spremni.

"Poslednji slučajevi su lakši simptomi, 70 odsto je Beograd, uglavnom estrada. Uz to, uopšte se ne uvećava broj pacijenata na respiratorima", rekao je sinoć Vučić.

Na pitanje zašto moramo da testiramo toliko ljudi, znatno više od ostalih u regionu, odgovorio je da se slaže sa konstatacijom premijerke Ane Brnabić: "Zato što smo mi jedine poštene budale".

"Najsmešnije mi je kada nam neko iz regiona soli pamet, a nemaju ni laboratoriju za PCR. Imate dve teritorije u regionu gde nemaju laboratorije za PCR testiranje. Već testiraju onim brzim testovima, koji pokažu da ste negativni, a PCR, koji ide dublje, pokaže da ste pozitivni...A nama nešto prigovaraju. Onda ste nasmejete, i kažete - ok, vi ste "korona free", rekao je Vučić.

Po pitanju izbora i izbornog dana, Vučić je rekao da je svima na prvom mestu da se čuva zdravlje ljudi, te da će na svakom biračkom mestu biti zaštitnih maski, i da ne vidi neke ozbiljnije probleme.

"Mnogo se više plašim jeseni, od drugog talasa zaraze, ali ćemo to dočekati spremni, i kada je reč o lekarima, opremi, objektima, celokupnom zdravstvu. Dočekaćemo jesen spremni, ali ne verujem u strašne posledice, ali svakako da treba da budemo oprezni", istakao je Vučić.

POTREBNO NAM JE JEDINSTVO

foto: Screenshot B92

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da bi svi trebalo da se uključe u političke procese, kako bi se pokazao demokratski kapacitet i snaga zemlje koja dobro razume i koja je odgovorna, uz poruku da bi trebalo da budemo jedinstveni, a ne da jedni druge olako nazivamo izdajnicima, ako nismo saglasni po određenoj stvari.

"Protivnika možete da napravite, koga god bih pomenuo, podigao bih mu rejting za dva, tri, četiri odsto i odmah bi rekli da "smeta Vučiću". Namerno to nisam želeo, već da u kampanji idemo sa idejama, programima i šta ćemo da uradimo", rekao je sinoć Vučić.

Kako je rekao, protivnik je - beznađe i propadanje zemlje.

"I zato nam je više nego ikada potrebno da budemo snažni i jedinstveni", poručio je Vučić.

Dodao je i da posle 49 dana napada na njega u Hrvatskoj uzastopno, nijednom u toj zemlji nisu demantovali ekonomske podatke Evrostata.

"Mogu da kažu da sam Šešeljev potrčko. Super, sve sam što kažete, vi ste pametni, a Srbija ima pet odsto rast u prvom kvartalu", dodao je Vučić.

Kako kaže, da bismo to imali, nije samo pitanje ko će da pobedi na izborima, već je važno da se svi uključe i da pokažu demokratski kapacitet zemlje i snagu zemlje koja dobro razume i koja je odgovorna.

Ilustrovao je to na primeru istorije Nemačke, koja je, kaže, iako je u prošlosti izgubila neke gradove i teritorije, postala najjači narod u Evropi.

"Jer su uvideli kad i kako odgovorno da se ponašaju. Zato molim Srbe, Bošnjake, Mađare, sve da se ponašamo odgovorno, da zemlju provučemo, da radimo sve više, da dižemo ekonomiju, da se ne nazivamo izađnicima, ako nismo saglasni u određenoj stvari", rekao je Vučić.

"Boriću se snažnije nego što mislite i od onih koji govore da će lako nešto da reše", dodao je.

Tanjug

POLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track