VUČIĆ UŽIVO U JUTARNJEM: Izbori će biti u martu ili aprilu! OD AMERIKE ĆU TRAŽITI POMOĆ ZA UKIDANJE TAKSI
Foto: screenshot

predsednik srbije

VUČIĆ UŽIVO U JUTARNJEM: Izbori će biti u martu ili aprilu! OD AMERIKE ĆU TRAŽITI POMOĆ ZA UKIDANJE TAKSI

Politika -

Želimo da razgovaramo o rešavanju problema, ali kako da razgovaramo o tome kada se spominje stvaranje velike Albanije, kada Hašim Tači kaže da neće da dozvoli formiranje zajednice srpskih opština, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u jutarnjem programu na TV Prva.

IZ INTERVJUA PREDSEDNIKA SRBIJE:

10.15 - Što Srbija bude bogatija, to će se ljudi seliti iz centra na periferiju kako bi uživali u prirodi. Ali mi zbog toga između ostalog moramo da izgradimo metro.

Metro je posebna priča. Mislim da možemo krajem sledeće godine da krenemo u izgradnju. Mislim da bi on bio onda gotovo za 4 i po godine.

10.12 - Znam ja da ima rupe na ulicama, i sam izveštavam o njima. Sednem u kola, pobegnem ovima mojima na kratko, vozikam se i sve vidim. I onda javljam Dorbnjaku, Radojičiću, Vesiću za svaku rupu.

10.08 - Ponosan sam koliko smo puteva izgradili, a ponosan sam i kako održavamo puteve.

Mi ćemo za tri meseca imati više auto-puteva nego Hrvati.

10.02 - Sve o čemu smo pričali da se vrti oko Kosova.

9.57 - Izbori će biti u martu ili aprilu, to nije tajna.

9.51 - Važno je otvaranje poglavlja jer se vidi šta smo i kako radili.

Rekao sam našim ministrima da nema više zakona po hitnom postupku, da rasprava o budžetu mora da uđe na vreme, da poslanici dobiju duplo vreme za raspravu o budžetu...

9.44 - Ko se žali na slobodu medija? Oni koji svakog dana pišu najveće laži o Vladi Srbije?

Možda i nemam pravo da idem na N1 ali ne znam šta bih pričao sa onima koji 24 sata pričaju protiv mene. Ali evo prihvatam kriv sam što ne idem na N1, kaznite me zbog toga.

9.40 - Stranka koju vodim je ubedljivo najbolji tim. Da li ima kukolja? Ima. Ali ima i najboljegh žita.

Postoje oni koji su korektni i uvek odani ali i oni koji gledaju kako da se izvuku.

Mislite da ja to ne vidim? Vidim sve.

9.35 - DOS je došao na vlast 2000. godine. Trebalo im je 6 godina da ostanemo bez Crne Gore. Osam godina vlasti im je trebalo da Kosovo proglasi nezavisnost. Nastupilo je potpuno bankrotstvo.

U sedam godina od koliko smo mi na vlasti nijedna rat nismo imali. Našom pametnom politikom smo uspeli da uradimo i dobre stvari u vezi Kosova, ekonomije...

9.34 - Šešelj se ponašao lukavo, predstavaljao sebe kao zaštitnika Aleksandra Vučića. On je svojima rekao da govore sve vreme isto na sednici Skupštine - protiv EU, da nam otimaju Kosovo - ali da ne govore ništa loše o meni. I to im je koristilo.

9.30 - Ja sam govorio o razgraničenju sa Albancima, ali Srbi su protiv toga. Ja sam razumeo poruku naroda. Za razliku od drugih, nama kad padne popularnost znam dobro razloge zašto se to desilo.

Otišao sam u Skupštinu Srbije gde sam govorio o Kosovu. Posle te sednice uradili smo istraživanje i popularnost nam je pala za dva odsto i to je direktno otišlo radikalima i Šešelju.

9.28 - Referendum može da bude ako imam šta da predložim narodu. Ali nemam šta da predložim narodu.

9.26 - Imam rešenje da mogu da se ponašam u najboljem interesu naše zemlje i našeg naroda. Ja nisam izričit ni u čemu osim da ne znam o čemu da razgovaram sa nekim koji ne poštuje slobodan protok robe.

Šta je to što hoćete da uradim? Kažite mi šta je to? I niko nema odgovor. U Srbiji je već ustaljeno - Ti si kriv Vučiću za sve.

foto: screenshot

9.24 - SB UN je važan zbog suštinskog pitanja, ali neće rešiti ništa. Pariz je mnogo bitniji.

9.23 - Ja ne tražim ništa od Evrope. Neće Albanci lako ukinuti takse. Haradinaj će pokušati da prevari Merkelovu. To je besmislena igra.

9.20 - Razgovori sa Filipom Rikerom neće biti laki. Zahtevaćemo pomoć od Amerikanaca za ukidanje taksi. Te takse su nanele veliku štetu ne samo nama nego i celom regionu.

Rećiću im da taj problem mora da se reši.

foto: screenshot

9.18 - Ma koliko oni znaju da smo mi u pravu kada govorimo o Prištini, Evropa će biti na njihovoj strani. Oni staju na stranu svog čeda koje su negovali godinama.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja