PREDSEDNIK OPŠTINE LEPOSAVIĆ: Ako se Priština ne urazumi i ne ukine odluku o taksi, preti nam humanitarna katastrofa i novi pogrom!
Foto: Printscreen/Youtube

reagovanje

PREDSEDNIK OPŠTINE LEPOSAVIĆ: Ako se Priština ne urazumi i ne ukine odluku o taksi, preti nam humanitarna katastrofa i novi pogrom!

Politika -

Građani opštine Leposavić održali su danas miran jednočasovni protest, a predsednik te opštine na severu KiM Zoran Todić upozorava da odluka Prištine da uvede 100 odsto takse na srpske proizvode preti da izazove humanitarnu katastrofu i novi pogrom Srba.

Todić za Tanjug kaže da su građani Leposavića današnjim protestom, koji je u održan i u drugim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, poslali jasnu poruku, pre svega, međunarodnoj zajednici i insitucijama u Prištini da se "kanu ovakvih avantura i donošenja ovakvih odluka jer one, ističe, dugoročno mogu da dovedu do nesagledivih posledica.

"Ako se Priština ne urazumi i ne ukine odluku o taksi od 100 odsto na srpsku robu vrlo brzo ćemo imati humanitarnu katastrofu", upozorio je Todić i naveo da mera Prištine o taksama pogađa direktno svakog sugrađanina i svako domaćinstvo.

Noćašnja akcija specijalnih jedinica ROSU i hapšenje četvorice Srba u severnoj Kosovskoj Mitrovici, kaže Todić, imaju za cilj da dodatno uplaše Srbe i skrenu medijsku pažnju sa glavnog problema, a to je izazivanje humanitarne katastofe i nestašice osnovnih životnih namirnica, kao i problema u radu kako zdravstvenih, tako i predškolskih ustanova.

"Apelujem na rukovodstvo Srbije da iskoristi sve mehanizme kako bismo prevazišli ovu situaciju. Slobodno mogu reći da Priština ima nameru da na ovakav način napravi novi pogrom", naveo je Todić i dodao da će se Srbi sa KiM i u budućem periodu boriti za svoja prava svim demokratskim sredstvima i hladne glave.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track