VUČIĆ I ĆOVIĆ SAGLASNI: Što pre rešiti pitanja granica između Srbije i BiH, pa da zajedno gledamo u budućnost
Foto: Pritnscreen/N1

Srdačan Susret u Mostaru

VUČIĆ I ĆOVIĆ SAGLASNI: Što pre rešiti pitanja granica između Srbije i BiH, pa da zajedno gledamo u budućnost

Politika -

MOSTAR - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas posle podne u Mostar, gde se sastao sa hrvatskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, a po završetku susreta usledilo je zajedničko obraćanje medijima.

foto: Pritnscreen/N1

Dvojica zvaničnika saglasila su se da je saradnja Srbije i BiH na putu napretka i da je u cilju obe zemlje da što pre reše otvorena pitanja, pri čemu su akcentovali konačno razrešenje granica.

Član Predsedništva BiH Dragan Čović je istakao da je neophodno i unaprediti saobraćajnu i energetsku infrastrukturu i da je saradnja dveju država na dobrom putu, što je dokazao i Privredni sajam u Mostaru.

foto: Pritnscreen/N1

"Mislim i da robnu razmenu možemo podići na viši nivo i radujem se sutrašnjem sajmu koji će otvoriti upravo predsednik Vučić", poručio je Čović po završetku sastanka iza zatvorenih vrata.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se na ukazanom gostoprimstvu i podvukao da je Dragan Čović "veliki prijatelj i uvek dobar domaćin".

foto: Printscreen/N1

"Mostar je primer saradnje, budućnosti i dobrih privrednih kontakata. Od 2005. godine smo udvostručili našu trgovinsku razmenu, što je dobro i za BiH i Srbiju. Želimo da zajedno gledamo u budućnost na jedan drugačiji način, govorili smo o odnosima naših naroda kako bismo prevazišli neke probleme iz prošlosti. Hvala Draganu što nas je pozvao da budemo zemlja partner na 21. Sajmu u Mostaru i mislim da je Srbija svojim angažmanom pokazala koliko joj to znači. Čestitam domaćinima i što su uspeli da dovedu Bojka Borisova, to govori o značaju onoga što ovde zajedno radimo. Očekujem da odnosi između Srba, Hrvata i Bošnjaka napreduju u budućnosti, a mi ćemo ih uvek poštovati i raditi sve da u miru obezbedimo bolju ekonomsku budućnost", naveo je predsednik Vučić.

foto: Printscreen/N1

Za njihov susret vladalo je veliko medijsko interesovanje, te je ogroman broj televizijskih i novinarskih ekipa sačekao šefa srpske države ispred sedišta hrvatskog člana Predsedništva BiH.

1 / 5 Foto: Predsedništvo Srbije

Vučić u Mostaru sutra otvara 21. Međunarodni privredni sajam, na kojem će se Srbija, kao zemlja - partner, predstaviti kroz učešće više od 60 najjačih srpskih kompanija, kao i pratećim kulturnim programom. Pored ekonomije i bilateralnih i regionalnih tema, predsednika u Mostaru očekuju i značajni politički razgovori, budući da će sutra razgovarati sa Bojkom Borisovim, predsednikom Bugarske koja predsedava EU, a jedna od tema mogla bi da bude predstojeći Samit EU - Zapadni Balkan, u Sofiji.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen/N1)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ŠPIJUNSKA LETELICA NAD SRBIJOM! Danima pratili kretanje naše Vojske!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track