OPOZICIJA TRAŽI OD VLADE PLANOVE ZA NIŠKI AERODROM: Smatraju da nema razloga da pređe u državne ruke
Foto: Beta/Saša Đorđević

sporni prenos vlasništva

OPOZICIJA TRAŽI OD VLADE PLANOVE ZA NIŠKI AERODROM: Smatraju da nema razloga da pređe u državne ruke

Politika -

Nekoliko opozicionih stranaka danas su zatražile od Vlade Srbije da objavi detalje ugovora o koncesiji za beogradski aerodrom "Nikola Tesla" i jasno kaže kakvi su planovi sa aerodromom u Nišu.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Goran Ćirić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je neophodno da se "izađe sa istinom" i pre svega ugovorom o koncesiji za beogradski aerodrom pošto se otvaraju u javnosti mogućnosti i nagađanja za stvarne razloge preuzimanja prenosa vlasništva niškog aerdoroma na državu.

Ćirić je kazao da je jedna od informacija da Niš ima dugovanja prema Vladi i državi koja ne može da podmiri zbog čega je upitao premjerku zašto nije aktiviran bankarska garancija na iznos od 10 miliona evra kojom bi se poravnala potraživanja.

On je podsetio i da je Skupština grada Niša usvojila strateški plan o razvoju niškog aerodroma, a da je posle četiri dana Vlada Srbije objavila preporukom da se sva prava i vlasništvo prenesu na državu.

Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je novinarima u Skupštini Srbije da nema razloga da se vlasništvo, odnosno upravljanje niškim Aerodromom "Konstantin Veliki" sa Niša prebaci na državu.

On smatra da je prestanak razvoja niškog aerodroma na štetu je građana Srbije, a pominjući "tajni kocesioni ugovor" za Aerodrom "Nikola Tesla", kojim se država navodno obavezala da će obustaviti razvoj niškog aerodroma, pozvao je građane da pruže podršku Nišlijama i spreče, kako je rekao, "nelogičan i nezakoniti akt".

I poslanik DSS Milan Lapčević zatražio je danas od vlade da obrazloži preporuku da država preuzme pravo vlasništva nad aerodromom u Nišu.

"Zašto se država nije setila ranije kada je aerodrom u Nišu bio u velikim problemima, nego je čekala da grad uloži svoja sredstva i dovede ga do nivoa opstanka, pa tek onda traži prenos", rekao je Lapčević novinarima u skupšštini i dodao da je grad Niš uložio više destina miliona evra u razvoj aerodroma.

On je upitao ima li sve to veze sa koncesionarom koji je prošle nedelje preuzeo beogradski aerodrom "Nikola Tesla"

"Građani Niša se plaše, jer ne znaju šta ce dalje biti sa niškim aerodromom i da li će biti smanjen broj putnika i povećane takse", rekao je Lapčević.

(Kurir.rs/Beta/Tanjug/Foto Beta/Saša Đorđević)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVO JE RAZLOG ZBOG KOJEG JE UBIJEN PAVLE BULATOVIĆ?! Ili kako je Srbija izgubila 9 miliona dolara!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track