CEPTEROVI ŽIVE U RASKOŠI, U VILI KAO DVORCU S POGLEDOM NA MORE Ali retko ko zna da su pored ćerke Eme odgajili još dvoje dece FOTO
Foto: Dragan Kadić

par o čijoj se privatnosti malo zna

CEPTEROVI ŽIVE U RASKOŠI, U VILI KAO DVORCU S POGLEDOM NA MORE Ali retko ko zna da su pored ćerke Eme odgajili još dvoje dece FOTO

Društvo -

BEOGRAD - Poznati beogradski bračni i biznis par koji je napravio poslovnu imperiju - Filip i Madlena Cepter, imaju usvojenu ćerku Emu, koja je sad već devojka, koja studira psihologiju u Londonu.

Iako se tek poslednjih godina saznalo za taj podatak, još je manje poznato da su Jankovići odnosno Cepterovi pored Eme odgajili još jednu devojčicu i dečaka.

Porodica srpskog porekla koja je iz Beograda otišla u Evropu i ni od čega stvorila svetski poznatu imperiju, počev od nule, prema podacima Forbsa iz 2017. godine bila je najbogatija srpska porodica sa imovinom vrednom 5 milijardi američkih dolara.

Naslednica Cepterovih, mlada Ema, živi u raskoši i luksuzu, voli putovanja, studira u Londonu i slovi za ljubiteljku umetnosti.

Madlena Cepter, Filip Cepter, Ema Cepter, ćerka
foto: Printscreen/Instagram

Njen Instagram nalog izuzetno je popularan jer fotografijama dočarava mesta na koja je putovala, hotele u kojima je odsedala a vrlo često se među slikama nađe i njihova porodična kuća u Monaku koja izgleda kao dvorac, sa bazenom i vrtom koji gleda na more.

Iako se njihovo bogatstvo kreće u okvirima koji su za nas nezamislivi, Cepterovi vole Beograd. Madlena je u retkim intervjuima za domaću štampu uvek naglašavala da je Beograd njen dom, a drugi grad koji najviše voli posle Beograda jeste Pariz iako žive u Monte Karlu.

Zanimljivo je i da je njihova vila na Dedinju dobila ime po ćerki Emi koju su usvojili, pružili joj ljubav i dom.

Cepterovi odnosno Jankovići upoznali su se 1972. godine u univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković" u Beogradu.

Ona je studirala književnost, a on ekonomiju. Venčali su se četiri godine kasnije, a 1979. otišli u Austriju i skromno počeli svoj život u inostranstvu da bi već par godina kasnije osnovali kompaniju Cepter koja otad beleži vrtoglavi rast.

Podatak koji nije opšte poznat jeste da je bračni par Cepter, pre ulaska ćerke Eme u njihov život, odgajio još dvoje dece - sina i ćerku Filipovog brata koji su se u njihovoj kući sklonili od rata dok im je otac bio u Bosni.

Sad su to već odavno odrasli ljudi a tadašnja devojčica Dijana (na slici dole) danas je jedan od vodećih rukovodilaca u stričevoj kompaniji Cepter.

Ko je Filip Cepter

Milan Janković rođen je 23. novembra 1950. u Velikom Gradištu, i poznatiji je pod imenom Filip Cepter (Philip Zepter). Po završetku gimnazije u Kozarskoj Dubici, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Imao je 29 godina kada je otišao u Beč radi usavršavanja nemačkog jezika, ali je ubrzo doneo odluku da ostane u Austriji. Godine 1986. osnovao je vlastito preduzeće pod imenom Cepter (Zepter - skiptar, žezlo) koja je ubrzo postala sinonim za dobro posuđe. Cepter je danas prisutan u više od 40 zemalja. Kompanija kojom upravlja Filip Cepter procenjuje se na više stotina miliona dolara.

Oženjen je Madlenom koja je 1999 god. osnovala prvu privatnu operu Madlenijanum u Zemunu i koja je dobrotvor brojnih kulturnih i humanitarnih akcija. Sa kćerkom Emom žive u Monaku i Beogradu.

Kurir.rs/Wikipedia/Newsbeezer/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track