HRVATICA FUL 2-SOBAN SPAKOVALA U 29m², A BRITANAC U 30 OD KRŠA NAPRAVIO ČUDO! Milioni gledaju 5-soban stan u 30 KVADRATA! (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

ništa nije premalo...

HRVATICA FUL 2-SOBAN SPAKOVALA U 29m², A BRITANAC U 30 OD KRŠA NAPRAVIO ČUDO! Milioni gledaju 5-soban stan u 30 KVADRATA! (VIDEO)

Društvo -

BEOGRAD - Nema malih stanova već samo malih ideja i nemaštovitih rešenja, a kad naiđe neko s velikom i pravom idejom onda i od dvadesetak i nešto kvadrata može da napravi čudo!

6 MILIONA NETREMICE GLEDALO KAKO JE SVE SMESTILA U 23 KVADRATA Mega garderober, spavaću, dnevnu, kuhinju i kupatilo! I predsoblje!

1 / 4 Foto: Youtube Printscreen

O tome svedoče i rešenja dovitljivih arhitekata koji neverovatne stanove pakuju u, mnogi bi rekli, smešne kvadrature od 29-30 kvadrata, u koje često jedva stane i jednoiposoban stan.

Ali kad je čovek maštovit, ne biste verovali koliko toga može da stane u najviše 30-ak kvadrata.

ZAGREB

Tako se jedna Hrvatica pohvalila na Jutjubu svojim stanom od 29 kvadrata koji ima dnevni boravak, spavaću, dosta prostora za odlaganje, manju kuhinju ali kupatilo pristojne veličine.

Evo kako je to rešila uz pomoć arhitekte....

NOVI SAD

Evo i jednog primera iz Novog Sada u kojem je samo na prvi pogled sve kvario stub na sredini dnevnog boravka, ali i to je rešeno!

LONDON

Međutim, još jedno sjajno rešenje stiže i iz Londona, gde je arhitekta za mladog menadžera osmislio i spakovao sve u samo 29 kvadrata potkrovlja!

HONG KONG

Međutim, apsolutni pobednik je 5-soban takozvani transformers stan koji je spakovan u 30 kvadrata u Honkongu za porodicu koja ima čak i 3 mačke! Sve je na dugme i izgleda neverovatno....

Naime u samo 30 kvadrata nalaze se dnevna soba, kućni bioskop, deo za vežbanje i spavanje, velika kuhinja, kupatilo i prostor za odlaganje stvari.

Zvuči neverovatno, ali sve se postiže pomoću pokretnih zidova, regala, kreveta na izvlačenje, pa čak i kuhinjskih elemenata. Kreveti se izvlače iz zida, iz radne ploče se izvlači sudopera, a kada za kupanje postaje krevet. A najveće "odlagalište" stvari je u podu!

MILANO

Pogledajte 30 kvadrata stana u Milanu...

PARIZ

Pogledajte transformaciju mikro stana od 27 kvadrata na vrhu zgrade u Parizu...

Kurir.rs/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track