POBEDA KURIRA: Dečak koji je izbačen iz privatnog vrtića biće upisan u državni! KAZNA ZA PRIVATNI VRTIĆ!
Foto: privatna arhiva

Kazne za privatni vrtić

POBEDA KURIRA: Dečak koji je izbačen iz privatnog vrtića biće upisan u državni! KAZNA ZA PRIVATNI VRTIĆ!

Društvo -

Dečak N.J. čiji su roditelji prijavili privatni vrtić "Naša druga kućica" jer su dete izbacili iz vrtića zbog nemogućnosti da se prilagode i odgovore njegovim potrebama, a o čemu je Kurir prvi pisao, biće upisan u državni vrtić gde će sa njim raditi profesionalci, a privatni vrtić će snositi posledice zbog neispunjavanja mera prosvetne inspekcije, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

- Skandalozno je što je privatni vrtić uprkos merama prosvetne inspekcije ostao pri stavu jednostranog raskida ugovora i dete danas nije primljeno u vrtić. Reagovali smo odmah i mališan će uskoro krenuti u jedan od državnih vrtića. Takvo ponašanje je neprihvatljivo i od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ću zatražiti oduzimanje licence za rad ovog vrtića zbog grubog kršenja propisa - rekao je Gak.

Slavko Gak
Slavko Gakfoto: Kurir

Kako je istakao, u pomenutom privatnom vrtiću nisu uložili ni osnovne, minimalne napore da, kao ustanova koja se bavi decom, pomognu u prilagođavanju deteta na kolektiv iako su od roditelja imali potpunu podršku, odnosno, oni su čak privatno angažovali i asistenta za dete koje ima disharmonično kašnjenje u razvoju.

- Neophodna je svaka moguća pomoć i profesionalnost u radu sa decom sa razvojnim problemima, ovakvi slučajevi su nedopustivi i moramo ih sankcionisati kako se ne bi ponavljali - rekao je Gak.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track