PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ PRELOMIO: Nema olakšica za banke, interesi građana su na prvom mestu!
Foto: Printscreen/Tanjug

odlučno

PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ PRELOMIO: Nema olakšica za banke, interesi građana su na prvom mestu!

Društvo -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od šefa poslaničke grupe SNS u skupštini Aleksandra Martinovića da se povuku iz procedure autentična tumačenja zakona o zaštiti potrošača, korisnicima finansijskih usluga i obligacionim uslugama.

Stan, Hipoteka, Kredit, Stambeni Kredit
foto: Shutterstock

Vučić se, kako prenose mediji, odlučio na ovaj korak posle detaljnog promišljanja, i opredeljenja da su interesi građana uvek na prvom mestu. Inače, sednica skupštinskog Odbora za ustavna i zakonodavna pitanja koja je trebalo je da bude održana danas, a na kojoj je trebalo da se raspravlja o ovim propisima, otkazana je.

Poslanici su u autentičnom tumačenju zakona zauzeli stav koji je išao u korist bankama, a na štetu na desetine hiljada građana koji su tužili banke, jer su im za kredite, posebno stambene, naplaćivale troškove mimo zakona. Oni su, u ovom tumačenju zakona tvrdili da su banke smele da naplaćuju namete, što je u suprotnosti sa većinom do sada donetih sudskih odluka u korist oštećenih klijenata.

Vladimir Đukanović, Udarna pesnica
foto: Marina Lopičić

I poslanik SNS Vladimir Đukanović objavio je na Fejsbuku da je zamolio kolege poslanike da povuku iz skupštinske procedure zahteve za autentičnim tumačenjem ovog zakona:

- Razgovarao sam sa predsednikom Vučićem i on se složio da ovim putem zamolim kolege narodne poslanike, koji su podneli zahteve za autentičnim tumačenjem članova Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o obligacionim odnosima i Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, da te zahteve povuku iz procedure. Kao odgovorni ljudi dužni smo najpre da mislimo o interesima građana, jer oni su najbitniji.

Kurir.rs/R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track