UZMI RAČUN I POBEDI: Država deli još 16 stanova i 60 automobila fijat 500 L
Foto: Marina Lopičić, Zoran Žestić, Shutterstock

SINIŠA MALI NAJAVIO

UZMI RAČUN I POBEDI: Država deli još 16 stanova i 60 automobila fijat 500 L

Društvo -

Novo kolo nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ počinje 15. maja, još jedno će biti na jesen, a građani već mogu da šalju koverte, najavio ministar

Tokom ove godine biće održana dva kola nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, prvo od 15. maja do 25. juna, a drugo tokom septembra i oktobra, najavio je juče ministar finansija Siniša Mali.

- Građani već mogu slati koverte i važiće računi izdati od 1. aprila. Nagradni fond igre je podignut sa 250 miliona na 350 miliona dinara, a pobednicima će biti podeljeno 16 stanova i 60 automobila marke „fijat 500 L“ - rekao je Mali u Palati Srbija na konferenciji za medije.

Uslovi će biti kao i tokom prethodnog kola nagradne igre. U kovertama treba da bude najmanje deset računa ili slipova, sa minimalnim iznosom na računu od 100 dinara.

Mali je istakao da su prošlogodišnji rezultati nagradne igre bili odlični, zbog čega je doneta odluka da se ona ove godine ponovo organizuje.

- U onom velikom bazenu je bilo 11,5 miliona koverata, što je 115 miliona fiskalnih računa i slipova. Izračunali smo da je u tim računima bilo oko 100 miliona evra poreza na dodatu vrednost - rekao je on.

Ministar je podsetio da je u prethodnom periodu usvojeno nekoliko važnih zakona čiji je cilj smanjenje uticaja sive ekonomije, ali i najavio donošenje nove strategije Vlade Srbije za borbu protiv sive ekonomije.

- Kao koordinator Vladinog radnog tela za borbu protiv sive ekonomije, mogu da kažem da ćemo novu strategiju usvojiti u junu. Ona je vezana za detaljni plan nastavka borbe protiv sive ekonomije i tiče se dalje reforme Poreske uprave i svih drugih akcija koje planiramo da sprovedemo kako bismo minimizirali uticaj sive ekonomije na našu privredu - rekao je Mali i pozvao građane da učestvuju u novom ciklusu nagradne igre.

On je istakao da je prevođenje sivih tokova u legalne veoma važno, jer svaki procenat sive ekonomije koji pređe u legalni tok znači i veći priliv od poreza u budžet, više para za bolnice, puteve, infrastrukturu...

Treći paket od 257 milijardi dinara

U budžetu ima para za pomoć građanima

l Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da država neće imati problem u finansiranju trećeg paketa mera za pomoć privredi i građanima od 257 milijardi dinara, s obzirom na to da na računu trenutno ima 259 milijardi, ali da će se, bez obzira na to, deo pokriti jeftinim zaduživanjem na finansijskom tržištu. Mali je na TV K1 rekao da se i pored trećeg paketa mera i rebalansa budžeta, čiji će predlog danas biti pred poslanicima u Skupštini Srbije, neće preći nivo javnog duga od 60 odsto BDP.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track