IMA SVEGA, ROBA SAMO STIŽE: Od uvođenja vanrednog stanja kroz Srbiju prošlo više od 20.000 kamiona
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

Teretni saobraćaj funkcioniše bez većih problema

IMA SVEGA, ROBA SAMO STIŽE: Od uvođenja vanrednog stanja kroz Srbiju prošlo više od 20.000 kamiona

Društvo -

BEOGRAD - Teretni saobraćaj na teritoriji Srbije u vreme vanrednog stanja i ograničenog kretanja zbog širenja virusa COVID-19 funkcioniše bez većih problema, a od uvođenja vanrednog stanja je kroz Srbiju prošlo više od 20.000 kamiona, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Od 15. marta, kada je uvedeno vanredno stanje, zaključno sa jučerašnjim danom, u Srbiju su ušla 20.802 kamiona, od čega je 9.529 kamiona za snabdevanje naše zemlje, a 11.273 kamiona je bilo u tranzitu. Samo u toku jučerašnjeg dana na teritoriju Srbije ušlo je 2.119 kamiona, od toga 952 u našu zemlju i 1.167 je nastavilo put dalje, kroz tranzit, koji snabdevaju svom potrebnom robom i namirnicama gradjane Srbije i regiona", izjavila je Mihajlović.

Dodala je da je u stalnoj komunikaciji sa resornim ministarstvima iz zemalja u okruženju i drugih zemalja, kako bi se transport i snabdevanje građana odvijali bez problema.

Vozači kamiona su izuzeti iz mera zabrane kretanja i prolaze kroz sve kontrolne mere. Domaći vozači dolaze do mesta odredišta i potom se javljaju sanitarnim inspektorima, te bivaju u izolaciji do sledećeg putovanja.

Кada je reč o kamionima u tranzitu, oni mora da napuste teritoriju Srbije u roku od 12 sati od ulaska u zemlju, navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track