MALI: Iduće sedmice sa misijom MMF o EPS-u, Srbijagasu i Komercijalnoj banci!
Foto: Dragana Udovičić

Ministar finansija

MALI: Iduće sedmice sa misijom MMF o EPS-u, Srbijagasu i Komercijalnoj banci!

Društvo -

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) iduće sedmice doći u Beograd.

"Potvrdićemo rezultate iz 2018, kao i za prva četiri meseca ove godine, a razgovaraćemo i o ciljevima po pitanju strukturnih efekata – o EPS-u, Srbijagasu, privatizaciji Komercijalne banke", rekao je Mali.

On je istakao da je aranžman Srbije sa MMF-om savetodavni i da ne uključuje pozajmice.

"Aranžman sa njima ne podrazumeva njihov novac, već podršku u strukturnim reformama, a radimo na novim fiskalnim pravilima, na boljem upravljanju preduzećima i projektima", rekao je Mali.

Dodao je da bi voleo da se dobri rezultati u budžetu prva četiri meseca ove godine nastave, da bi se stvorio "prostor za dodatno povećanje plata i penzija u značajnijem obimu".

"U septembru ćemo napraviti presek, pa ćemo videti. Novi zaposleni, nove kompanije i fabrike znače više prihoda u budžetu, što dalje dovodi do većeg broja investicija i povećanja plata i penzija. To je jedini održivi krug, koji garantuje sigurniju i bolju budućnost za našu zemlju. Od te politike nećemo odustati", rekao je Mali.

Podsetio je da je prošle nedelje Vlada Srbije osnovala komisiju koja će se baviti realizacijom i nadgledanjem velikih infrastrukturnih projekata u Srbiji, čija je predsednica premijerka Ana Brnabić. "To je ogroman korak napred, jer u administraciji treba napraviti veće kapacitete i kontrolisati realizaciju investicija, da ne bi bilo kašnjenja i da te investicije ne budu promašene", rekao je Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track