KRAGUJEVAČKI ORUŽARI ZAVRŠILI ŠTRAJK U BEOGRADU: Predali pismo u pisarnici Skupštine da neće privatizaciju Zastava oružja (KURIR TV, FOTO)
Foto: Vladimir Šporčić

štrajk

KRAGUJEVAČKI ORUŽARI ZAVRŠILI ŠTRAJK U BEOGRADU: Predali pismo u pisarnici Skupštine da neće privatizaciju Zastava oružja (KURIR TV, FOTO)

Društvo -

Protest radnika kragujevačke fabrike "Zastava oružje" koji su se okupili ispred Doma Narodne Skupštine u Beogradu završen je danas oko 13 časova.

Oni su ispred parlamenta došli nezadovoljni zbog usvajanja Zakona o naoružanju i vojnoj opremi bez uvažavanja njihovog zahteva da se to preduzeće izuzme iz privatizacije.

Radnici su na pisarnicu Doma Narodne skupštine predali pismo za predsednicu parlamenta Maju Gojković u kom su ukazali da se ne slažu sa tim zakonom.

foto: Vladimir Šporčić

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Dragan Ilić rekao je okupljenima da godinama ukazuju i pokušavaju da ukažu na sve pogubne posledice privatizacije ali da niko ne reaguje.

"Hoćemo da sačuvamo naše blago, očekujemo da se krene u razgovore i dogovore sa radnicima. Ne mogu radnici da se izopšte iz svega", rekao je Ilić. ; Sa skupa je poručeno i da je krajni cilj privatizacije nestanak vojne industrije i postavili pitanje da li država hoće da posle 160 godina nema vojnu industriju.

foto: Vladimir Šporčić

Okupljeni su vikali "Lopovi, lopovi" i na kraju skupa podigli crvene kartone onima koji su doneli zakon.

foto: Vladimir Šporčić

Radnici su bili okupljeni na platou ispred Doma Narodne skupštine, a ulica nije bila zatvorena za saobraćaj.

foto: Vladimir Šporčić

Radnici "Zastava oružja" održali su nekoliko štrajkova upozorenja uoči ulaska Predloga zakona o naoružanju i vojnoj opremi u skupštinsku proceduru jer ne prihvataju odredbu koja predviđa privatizaciju do 49 odsto kapitala fabrika odbrambene industrije Srbije.

Taj zakon, međutim, Skupština Srbije juče je usvojila.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Vladimir Šporčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Radnik Zastava oružja očajan: Imam još godinu do penzije, preživeću, ali...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track