FIJAT IGNORIŠE ŠTRAJKAČE: Radnici sedmi dan protestuju!
Foto: N1

TOTALNA OBUSTAVA

FIJAT IGNORIŠE ŠTRAJKAČE: Radnici sedmi dan protestuju!

Društvo -

Radnici kragujevačke kompanije „Fijat Krajsler automobili Srbija“ nastaviće danas generalni štrajk na svojim radnim mestima, izjavio je za Kurir Zoran Marković, predsednik štrajkačkog odbora.

On je podsetio na prošlonedeljnu odluku da svi radnici u štrajku, njih oko 2.000 iz obe smene, dolaze u pogone, nastavljajući zakonsku obustavu rada, ističući da poslodavac nije prihvatio pregovore sa štrajkačima i pored upozorenja Inspekcije rada da se na taj način krši Zakon o štrajku.

- Odluka je doneta zbog ignorisanja poslovodstva na naše uporne zahteve da se nastave pregovori o okončanju generalnog štrajka - istakao je Marković.

On dodaje da se odustalo od prethodne namere da radnici protestuju u pokretu, jer se boje da će poslodavac zloupotrebiti Zakon o radu i zbog toga ih sankcionisati. Marković je naveo da zbog prekida rada u „Fijatu“ staje proizvodnja i u kooperantskim firmama, zbog čega očekuju da se u rešavanje ovog problema uključi i država Srbija, koja je vlasnik trećine kapitala firme. Radnici traže povećanje zarada na 50.000 dinara i bolje uslove rada. Sa svakim danom obustave rada kompanija gubi proizvodnju 440 automobila.

Kurir / E.K.

Foto: N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track