ZATVARAJU DUBROVAČKU ŽIČARU: Zbog višegodišnjih sporova oko koncesije staje gondola! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

bez dogovora

ZATVARAJU DUBROVAČKU ŽIČARU: Zbog višegodišnjih sporova oko koncesije staje gondola! (VIDEO)

Hrvatska -

Posle višegodišnjeg spora između Grada Dubrovnika i "Eksels nekretnina" u vlasništvu "Grupacije Lukšić" oko ugovaranja i plaćanja koncesije za upravljanje popularnom žičarom, "Eksels nekretnine" su potvrdile da će Carinska uprava u petak zatvoriti žičaru jer nema koncesijski ugovor.

Oni dodaju i da “do ovakve odluke ne bi došlo da su nadležni organi sklopili koncesijski ugovor sa "Eksels nekretninama" u proteklih devet godina, od kada je Eksels prvi put zatražio koncesiju”.

“Do danas smo zahtev za koncesiju podneli ukupno tri puta, jednom Vladi te dva puta gradu Dubrovniku”, tvrde u toj kompaniji.

Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika je odgovorio da još nema službenu informaciju o tome da će Carinska uprava zatvoriti žičaru, a iz Carinske uprave su nam poručili kako su “započeli sa sprovođenjem inspekcijskog nadzora "Eksels nekretnina d.o.o.”.

“Ako dođe do zatvaranja žičare, svi će imati štetu, i država i Grad i Ekselsa nekretnine i 343 naša poslovna partnera koja indirektno zavise od nje. Biće ugrožen veliki broj radnih mesta, državni budžet bi izgubio poreske prihode, Grad Dubrovnik buduće prihode od koncesije i Muzej na brdu Srđ koji je u vlasništvu Grada mogao da se suoči sa velikim padom prihoda”, upozoravaju u toj tvrtki.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track