02:51

SLOŽENOST SITUACIJE U SVETU POLAKO DOLAZI NA NAŠ PRAG Obradović o ratu u Ukrajini: Ako se Nemačka zakašlje EVO ŠTA ĆE SE DESITI

međunarodna kriza u Ukrajini

SLOŽENOST SITUACIJE U SVETU POLAKO DOLAZI NA NAŠ PRAG Obradović o ratu u Ukrajini: Ako se Nemačka zakašlje EVO ŠTA ĆE SE DESITI

Planeta -

Sto četrdeset drugi dan rata u Ukrajini. Snažne eksplozije potresle su Mikolajev, Herson i grad Vinica.

Ruske snage ušle u Seversk i Soledar. Ukrajinski dronovi gađali Brjansku oblast. SAD pozvale svoje građane da odmah napuste Ukrajinu.

Ovo je siže onoga što se dešava u jeku rata u Ukrajini. A predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo na trenutnu situaciju u svetu i rat u Ukrajini.

- Znam šta nas čeka. Onog trenutka kada Vladimir Putin bude završio stvari u Seversku, Bahmutu i Soledaru, posle toga na drugoj liniji Slavjansk- Kramatorsk - Avdejevka, slediće njegova ponuda. Ako Zapad ne prihvati ponudu, odlazimo u pakao, a neće je prihvatiti - rekao je predsednik.

Gosti Kurir televizije koji su govorili o ukrajinsko-ruskom sukobu bili su Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu i prof. dr Radomir Milašinović, jedan od osnivača Evroazijskog bezbednosnog foruma.

Darko Obradović
foto: Kurir televizija

- Setite se samo kada su prvi put zamrznute cene goriva i kada je predsednik Srbije rekao da to mora da ide u rikverc. Sada bismo imali ko zna koje cene goriva. Imamo samo jednog krivca, Putina i njegov napad. Međutim, predsednik Vučić je svestan da je došlo do tako snažne ideološke konfrontacije koja prevazilazi samu Ukrajinu. Sada nijedna strana neće odstupiti. Svestan je da dolazi nova gvozdena zavesa. Svestan je da mi nismo van sveta kao Srbija, i da samim tim ako se Nemačka zakašlje mi ćemo dobiti grip - rekao je Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu.

Darko Obradović
foto: Kurir televizija

Obradović je u debati Pulsa Srbije na Kurir televizije naglasio i da se svet nalazi u veoma delikatnom vremenu i situaciji.

- Sva složenost polako dolazi na naš prag - zaključio je Obradović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:48

EVROPA U STRAHU OD TURSKE ZBOG OVOGA! Stručnjak za Kurir TV otkrio: Rat u Ukrajini ići će u nedogled UKOLIKO NE BUDE PLANA B

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track