ZAKERBERG IMA RAZLOGA ZA ZABRINUTOST: Korisnici sve manje vremena provode na Fejsbuku
Foto: Facebook

problemi

ZAKERBERG IMA RAZLOGA ZA ZABRINUTOST: Korisnici sve manje vremena provode na Fejsbuku

Planeta -

Fejsbuk je u problemima, ali to nije nova vest.

Prilikom objave poslednjih kvartalnih rezultata to su potvrdili i iz Mete kada su rekli da su prvi put zabeležili pad broja aktivnih korisnika.

Mark Zakerberg je tom prilikom rekao da njihovi konkurenti poput TikToka rastu velikom brzinom, zbog čega će Fejsbuk i dalje osjećati veliki pritisak, a problem će pokušati da rešiti većim fokusom na Rils (Reels), platformu preko koje se dele kratki video snimci

O problemima u Meti, odnosno Fejsbuku, ove sedmice je govorila i izvršna finansijska direktorka BazFida Feliša DelaFortuna koja je rekla da u ovom trenutku, korisnici provode sve manje vremena na Fejsu.

BazFild (BuzzFeed), koji je digitalna medijska kompanija, se u poslednje vreme ponajviše fokusirao na e-trgovinu, a većina poseta njihovom sadržaju dolazila je sa Fejsbuka.

Upravo zato su podaci o padu broja korisnika Fejsbuka važni i za ovu kompaniju jer bi se to u budućnosti moglo odraziti na njihove prihode.

Kako DelaFortuna očekuje da će se ovaj trend nastaviti, i oni menjaju poslovni model i više ne žele da zavise od jedne platforme, već će svoju mrežu proširiti i na druge društvene mreže i platforme.

S obzirom na to da je pritisak na Metu i Fejsbuk sve veći, biće zanimljivo videti kakvo je stanje s brojem korisnika u aktuelnom i sledećim kvartalima, odnosno hoće li taj broj nastaviti da pada kako očekuju u BazFidu ili će doći do nekakve stagnacije i novog blagog rasta, piše Zimo.

Šef Mete budućnost firme ne vidi u aktuelnoj društvenoj mreži, već u virtuelnom svetu koji je nazvao metaverzum.

Njegova vizija je da će ljudi u virtuelnom okruženju provoditi mnogo vremena, da će tu živeti, raditi, zabavljati se... Zakerberg želi na vreme da "zauzme" taj virtuelni prostor kako bi u budućnosti od metaverzuma zarađivao veliki novac.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track