BANKA JE PROGLASILA MRTVOM, A ONA DOŠLA PO PENZIJU: Ostala zatečena kada su joj ponudili odštetu - Malo novca za veliki stres?
Foto: Profimedia

problem trajao danima

BANKA JE PROGLASILA MRTVOM, A ONA DOŠLA PO PENZIJU: Ostala zatečena kada su joj ponudili odštetu - Malo novca za veliki stres?

Penzioner -

Penzionerka Veronika iz Belgije doživela je nešto što je definitivno mislila da joj se nikada neće desiti - proglašena je mrtvom, bar kada je njema banka u pitanju. Naime, ona je shvatila je da joj je kartica blokirana, zbog čega je otišla u banku gde su joj rekli da se u njihovom sistemu vodi kao preminula osoba.

Uprkos tome što je penzionerka bila fizički prisutna pred službenicom, banka nije odmah uspela da reši situaciju i odblokira joj račun. Već sutradan se belgijska penzionerka vratila u banku gde je na šalteru predočila dokument kojim se potvrđuje da je ona živa osoba.

S obzirom na to da njen problem nije bio rešen, 68-godišnjakinja je svakodnevno odlazila u banku jer joj danima nisu odblokirali račun. Troškovi života su i dalje pristizali, a ona i dalje nije mogla da pristupi računu. Srećom, imala je određenu količinu gotovine kojom je pokrivala ove troškove.

Pošta, Banka, Red, Uplate, Isplate
foto: Shutterstock

Zahvaljujući vlastitoj upornosti i svakodnevnim odlascima u banku, njen račun je deblokiran tek za 10 dana, a proces je trajao, prema njenim rečima, svega tri minuta.

Penzionerka je zbog proživljenih neprijatnosti tražila odštetu pa joj je banka ponudila petomesečnu naknadu za upravljanje u vrednosti od 45 evra.

– Bila sam zatečena kada sam to čula. Isprva mi je to bilo smešno i rekla sam joj da je pred njom živi mrtvac - izjavila je 68-godišnja Veronika, prema navodima portala rtl.be.

biznis.kurir.rs/rtl.be

Bonus video:

05:21

CILJ NAM JE POVEĆANJE PENZIJA, A NE STAROSNE GRANICE! Direktor PIO fonda Ognjenović: Plan za 2025. je prosečna penzija od 440 evra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja