PENZIONER KUPIO AUTO OD ČOVEKA KOG NIJE NI VIDEO: Naseo na staru foru, platio pun iznos i grdno zažalio! Evo kako ga je obmanuo
Foto: Ljuba Becic Arhiva

PREVARA

PENZIONER KUPIO AUTO OD ČOVEKA KOG NIJE NI VIDEO: Naseo na staru foru, platio pun iznos i grdno zažalio! Evo kako ga je obmanuo

Penzioner -

Penzioner iz Poreča pronašao je oglas za automobil na društvenim mrežama. Pogledao je vozilo i platio mladom vlasniku, a pošto je bila nedelja i vozilo nije registrovano, dogovorili su se da ga predaju sutradan u stanici za tehnički pregled.

Međutim, kada je stariji gospodin došao, 24-godišnjak se nije pojavio niti mu je odgovorio. Protiv mladića policija je podnela krivičnu prijavu državnom tužilaštvu zbog prevare, prenosi Mirovina.

Kupovina preko raznih oglasa je uvek rizik, ali niko ne očekuje da će ostati bez novca i bez onoga što je kupio. Upravo to se desilo 72-godišnjem penzioneru iz Poreča.

automobil, kupovina automobila, polovni automobili, auto pijaca
foto: Shutterstock

Gospodin je imao nekoliko hiljada evra, trebao mu je auto, pa je krenuo da ga traži. Na društvenim mrežama je pronašao oglas za automobil i dogovorio kupovinu sa 24-godišnjakom. Umesto dobre saradnje, to je bio samo početak problema. Platio je, ali na kraju nije dobio auto.

- Porečka policija sumnjiči 24-godišnjaka da je prilikom kupoprodaje automobila za više hiljada evra prevario 72-godišnjaka. Naime, jedan stariji muškarac je krajem maja preko društvene mreže pronašao oglas o prodaji automobila i stupio u kontakt sa prodavcem, pogledao vozilo i muškarci su se dogovorili o prodaji. Oštećeni je vlasniku vozila dao novac, a pošto je bila nedelja i vozilo nije registrovano, dogovorili su se da se sutradan nađu u stanici za tehnički pregled i predaju automobil. Kada je 72-godišnjak došao u stanicu na tehnički pregled, 24-godišnjaka nije bilo, niti je tog dana kontaktirao starijeg muškarca - saopšteno je ovih dana iz PU istarske.

evro, evri
foto: Shutterstock

Porečka policija izvršila je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 24-godišnjak počinio krivično delo prevara.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo, protiv 24-godišnjaka se podnosi krivična prijava nadležnom državnom tužiocu.

BiznisKurir/Telegraf Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja