Bex je započeo svoj put ka održivosti 2020. godine, u vreme kada je koncept električnih vozila bio nepoznat mnogima. Prva vozila u floti, Nissan Voltia, postavila su temelje za dalji razvoj, a ubrzo su se pridružili i modeli Maxus i Peugeot Bexpert.

Prvih 30 električnih vozila donelo je ne samo značajne uštede u troškovima goriva, već i oduševljenje među klijentima. U svetu gde čist vazduh postaje luksuz, Bex „zeleno“ vozilo nije samo praktično, već i ekološki neophodno.

Danas Bex može da se pohvali flotom od 350 električnih vozila, uključujući najnovije eco spintere. Plan kompanije je jasan: u budućnosti sve isporuke će biti realizovane isključivo putem električnih vozila, jer je njihova misija održiva dostava.

Bex Energy Solutions: Ključ za Održivost

Da bi se ova ambiciozna misija ostvarila, osnovana je kompanija Bex Energy Solutions, koja osigurava energetsku nezavisnost cele mreže električnih vozila. Na pet objekata u tri grada postavljeni su solarni paneli koji napajaju kako vozila, tako i same objekte. Kako se Bex širi, tako se širi i mreža solarnih panela, omogućavajući električnim vozilima pristup energiji i u najudaljenijim delovima Srbije.

Nakon godina testiranja i analize podataka o pređenim kilometrima, stanju baterija i punionicama, Bex je napravio značajan korak – postao je vlasnik prve skladišne baterije u Srbiji kapaciteta 1MW. Ova inovacija omogućava skladištenje viška energije proizvedene iz solarnih panela, čime je rešen problem vraćanja energije u mrežu i dodatno povećana energetska efikasnost celokupnog sistema.

Kako Bex Energy Solutions može pomoći vama?

Misija Bex Energy Solutions ne završava se samo na sopstvenim potrebama. Kompanija sada nudi rešenja i za druge kompanije i domaćinstva, pružajući kompletne, integrisane sisteme koji omogućavaju održivo poslovanje.

U ponudi su električna vozila, punjači, solarni paneli i napredne aplikacije za upravljanje energijom. Bilo da ste firma koja želi da optimizuje troškove ili domaćinstvo koje teži smanjenju računa za struju, Bex Energy Solutions ima rešenje prilagođeno vašim potrebama.
Prednost leži u dugogodišnjem iskustvu.

Testiranjem, razvojem i usavršavanjem sistema, Bex nudi najbolja moguća rešenja za prelazak na održivost. Svaki korak je pažljivo planiran i optimizovan, omogućavajući maksimalnu efikasnost i jednostavnost korišćenja.

Bex Energy Solutions takođe pruža dragoceno znanje o pređenim kilometrima, punjenju vozila i mogućim uštedama, što je od velike koristi onima koji tek započinju put ka održivosti.

I ne samo da se prilagođava potrebama tržišta, već i aktivno doprinosi očuvanju životne sredine, čineći svet boljim mestom za sve nas.

BiznisKurir.rs