HEMOFARM OSTVARIO DVOCIFRENI RAST U 2023.
Foto: Promo

HEMOFARM OSTVARIO DVOCIFRENI RAST U 2023.

Održiva budućnost -

Kao rezultat neprekidnog ulaganja u sve resurse, kompanija Hemofarm je u 2023. ostvarila dvocifreni rast sa 7.8 milijardi proizvedenih jedinica i još jednu godinu završava kao regionalni lider, rečeno je na novogodišnjem prijemu kompanije.

„U ovoj godini, u Hemofarm je investirano više od 36 miliona evra, a za naredni period je već predviđeno dodatnih 100 miliona evra. Planirana investicija će od naše kompanije napraviti mega-fabriku, čak i u svetskim okvirima. Ovo je samo još jedna potvrda našeg opredeljenja za tržište Srbije i region zapadnog Balkana,“ izjavio je Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i izrazio velika očekivanja u narednom periodu. On je dodao i da je Hemofarm sa svojim proizvodima prisutan na skoro 40 tržišta sveta i da se ubraja u najveće farmaceutske proizvođače ovog regiona.

Hemofarm
foto: Marko Risović

Hemofarm, članica STADA Grupe, danas se ističe kao vodeća kompanija ne samo u poslovanju, već i u oblasti održivog razvoja u Srbiji i regionu. Brinući o potrebama pacijenata, Hemofarm je i ove godine proširio sopstveni portfolio za tretiranje i prevenciju različitih oboljenja.

Godina je bila značajna i po brojnim jubilejima, tako da je brend PROBIOTIC kompanije Hemofarm proslavio 20 godina postojanja, kao prvi i najprodavaniji probiotik na srpskom tržištu. Hemofarm Banja Luka obeležila je 20 godina rada fabrike čvrstih formi, dok je Hemofarm fondacija proslavila 30 godina rada. Hemofarm je ove godine višestruko nagrađen za brojne društveno odgovorne projekte, a kampanji Hemofarm fondacije „Najvažniji poziv u životu“ uručeno je 11 priznanja.

U oktobru je predstavljena i STADA EXPO multimedijalna platforma, u kojoj posetioci u potpunosti mogu da dožive održivi razvoj na jedinstven način i da se upoznaju kako se Hemofarm bori za bolju budućnost svih. Nakon Vršca, Rumunije, Crne Gore, Šapca i Banjaluke, STADA EXPO svoju turneju nastavlja kroz brojne evropske države, a široj javnosti u Srbiji biće dostupan u 2024.

Hemofarm
foto: Goran Zlatković

„Nastavićemo da razvijamo Hemofarm kao modernu i odgovornu kompaniju i da, kao rodonačelnik održivog poslovanja na ovim prostorima, edukujemo i druge na tom putu. Ono u šta možete biti sigurni je da ćemo nastaviti da budemo najodlučniji borci za zdravlje ljudi“, poručio je Ronald Zeliger.

Zauzimajući više od 70% ukupnog izvoza farmaceutskih proizvoda iz zemlje, Hemofarm je jedan od najvećih srpskih izvoznika. Posluje na četiri kontinenta i ima tim od preko 4000 zaposlenih. Kao deo STADA grupe, Hemofarm predstavlja jednu od najvećih nemačkih investicija, a samo od 2006. godine u Hemofarm je investirano više od 450 miliona evra.

1 / 2 Foto: Marko Risović

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track