“ZASADI DRVO” U KRALJEVU 23. NOVEMBRA: OZELENJAVAMO GRAD I SADIMO ZA BUDUĆE GENERACIJE
Foto: Promo

“ZASADI DRVO” U KRALJEVU 23. NOVEMBRA: OZELENJAVAMO GRAD I SADIMO ZA BUDUĆE GENERACIJE

Održiva budućnost -

Sadnjom sadnica crnog bora, Kraljevo postaje prvi grad od osam koji će biti ozelenjen u okviru V sezone projekta “Zasadi drvo”.

Pošto je pored pošumljavanja, još jedan od glavnih ciljeva projekta “Zasadi drvo” i ozelenjavanje gradova širom Srbije, Kraljevo je prva gradska sredina koja će biti bogatija zelenilom zahvaljujući našem projektu.

Zelenila uvek fali u urbanim sredinama

Naši domaćini kažu da je Grad Kraljeva spada u šumovite, jer je pod šumama čak 46 odsto teritorije ove lokalne sammouprave, ali i nagalašavaju da u urbanim naseljima nedostaje zelenila, a naročito je potrebno više zelenila tamo gde su naši najmlađi naraštaji – u dvorištima vrtića.

Zato je ovoga puta lokacija za sadnju 20 sadnica crnog bora u četvrtak 23. novembra upravo Predškolska ustanova “Mladost” u Kraljevu gde ćemo imati pomoć dečice i njihovh vaspitača.

Projektom “Zasadi drvo” želimo da konstantno unapređujemo životnu sredinu, ali i da podstičemo ekološku odgovornost dece od malih nogu, kao i da stvaramo zdravije okruženje za naše najmlađe sugrađane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track