VI SAJAMSKA MANIFESTACIJA “GRAD HUMANOSTI” 10.06.2023
Foto: Printscreen

VI SAJAMSKA MANIFESTACIJA “GRAD HUMANOSTI” 10.06.2023

Održiva budućnost -

Velika nam je čast i zadovoljstvo da vas pozovemo da prisustvujete i medijski ispratite VI Sajam humanosti koji ove godine organizujemo na platou ispred TC „Promenada“ u Novom Sadu sa početkom u 10 časova.

Na ovom događaju imaćete mogućnost da se upoznate sa udruženjima i pojedincima koji svojim radom utiču na bolji položaj osoba sa invaliditetom, mentalno nedovoljno razvijenim osobama i dece sa smetnjama u razvoju. Udruženja će svoj dosadašnji rad predstavljati na sajmu gde će posetioci imati priliku i da kupe njihova umetnička dela ili ručno rađene predmete, kao i da se upoznaju sa njihovim radom i aktivnostima. Udruženja koja će uveličati manifestaciju svojim prisustvom su: UG „Vitezovi osmeha“, UG „Iz drugog ugla“, udruženje „Naša kuća“, Fondacija „Tate Novosađani“, „Udruženje paraplegičara Banata“, udruženje „Ekologija i dete“, „Banka hrane Vojvodine“, kao i „Zenit books“.

Grad humanosti
foto: Printscreen

Ove godine, promovišemo i održivi razvoj kao partneri EU u okviru "Evropske zelene nedelje 2023“ – da zaštitimo, sačuvamo i obnovimo našu životnu sredinu, za sada i za buduće generacije. Motivisali smo naše najmlađe, pa su nam pripremili dečje ekološke predstave, recitacije, kraće pozorišne prikaze, recitacije i pesmice upotpunjene kostimima od reciklabilnih materijala. Kao obavezan deo manifestacije, organizovali smo pravljenje mozaika od plastičnih čepova, a sve u tonu Ekološko stvaralaštvo. Pridružiće nam se mališani iz vrtića „Vendi“, učenici OŠ „Branko Radičević“, ekološka sekcija „Gunduekolići“ iz OŠ „Ivan Gundulić“, članovi UG „Sunce“, volonteri udruženja.

Pozivamo vas da medijski najavite manifestaciju kako bi nam se pridružio što veći broj sugrađana!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track