OBELEŽAVAMO POČETAK TREĆEG CIKLUSA PROJEKTA „ZASADI DRVO“ danas od 10 časova pratite uživo prenos događaja iz Botaničke bašte
Foto: Promo

OBELEŽAVAMO POČETAK TREĆEG CIKLUSA PROJEKTA „ZASADI DRVO“ danas od 10 časova pratite uživo prenos događaja iz Botaničke bašte

Održiva budućnost -

Danas od 10 časova na Kurirovom sajtu, fejsbuk stranici i jutjub kanalu možete da pratite događaj koji je organizovan u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ povodom početka trećeg ciklusa projekta „Zasadi drvo“.

Treći ciklus projekta „Zasadi drvo“ nosi naziv „Četiri godišnja doba“, a cilj je sadnja duplo većeg broja stabala u odnosu na prethodnu godinu. U narednih 7 meseci planirana je sadnja 200.000 sadnica širom Srbije i nastavak aktivnosti u cilju informisanja i edukacije, a čiji je primarni cilj promena navika građana.

Događaj će otvoriti potpredsednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, a govoriće: ministar Branko Ružić ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ana Aleksić, CTO Adria Media Group, Svetlana Jovanović Mitić, menadžerka marketinga u kompaniji dm drogerie markt, predstavnici institucionalnih partnera i javne ličnosti.

04:55

AKCIJA ZASADI DRVO DOBILA SVOJE AMBASADORE

Teme koje će biti u fokusu projekta ove sezone su: biodiverzitet, značaj povezanosti čoveka sa prirodom i važnost edukacije i informisanja javnosti o očuvanju i zaštiti prirode.

Da podsetimo, u prvoj godini akcije „Zasadi drvo“ postavljen je rekord time što je u jednom danu posađeno više od 51.000 sadnica, dok je naredne, 2020. godine zasađeno više od 100.000 sadnica širom Srbije i prikupljeno 1,5 tona semena. Akciju sadnje stabala pokrenuli su Adrija medija grupa i dm drogerie markt, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za šume, JP„ Srbijašume“, JP „Vojvodinašume“ Pokreta gorana Srbije, Privredne komore Srbije, Botaničke bašte „Jevremovac“ i Šumarskog fakulteta u Beogradu i Šumarske škole Kraljevo, a od ove sezone i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za zaštitu prirode.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track