HUMANITARNA AKCIJA “ZA ŽIVOT“: Sada je vreme da pomognemo najugroženijim sugrađanima
Foto: AMG

HUMANITARNA AKCIJA “ZA ŽIVOT“: Sada je vreme da pomognemo najugroženijim sugrađanima

Održiva budućnost -

U novonastaloj situaciji izazvanoj širenjem koronavirusa, Kurir, Grad Beograd i Banka hrane pokrenuli su humanitarnu akciju za pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva, ljudima koji su na ivici egzistencije.

Pozivamo sve društveno-odgovorne kompanije koje su u prilici da nam pomognu da obezbedimo donacije u vidu proizvoda ili u novcu, kako bismo zajednički sprečili humanitarnu katastrofu koja, usled vanrednog stanja, preti najugroženijim građanima.

SPECIFIKACIJA POTREBA

• Prehrambeni proizvodi: ulje, pirinač, pasulj, testenine, brašno, supe, razne konzerve i gotova jela, konzervirano voće i povrće, dugotrajno mleko, džem/ marmelada, keks, puding, šećer, kafa, čajevi, sokovi, osvežavajući napici, konditorski proizvodi, slane grickalice i drugo.....

• Suplementi: AD kapi, vitamini C, B6 i B12, tračice za glukozu

• Higijenska sredstva: sapuni, tečnost za sudove, šamponi, dezinficijensi na alkoholnoj bazi, maske, rukavice

• Bonovi ili novac za gorivo

• Kutije za pakovanje namirnica tj. za pakete

• Selotejpi sa ručnim pištoljima za lepljenje i skapeli

• Električni viljuškar (na korišćenje dok traje vanredna situacija)

• Voda

• Novčane donacije za upotpunjavanje nutritivne vrednosti paketa, kupovinu zaštitnih i higijenskih sredstava za operativno funkcionisanje Banke hrane Beograd u vanrednoj situaciji.

Uputstvo za kompanije

Bilo bi dragoceno da, oni koji to mogu, obezbeđuju robne donacije u kontinuitetu, kako bi nutritivni paketi ZA ŽIVOT stigli do svih najugroženijih sugrađana.

Sve društveno-odgovorne kompanije koje žele da daju robne i/ili novčane donacije za naše najugroženije sugrađane, mogu da nas kontaktiraju putem mejl adrese zazivot@adriamedia.rs

Smatramo da je sada, više nego ikada, potrebno da se udružimo i pokažemo solidarnost i humanost. Uz vašu pomoć, a zahvaljujući saradnji sa Gradom Beogradom i Bankom hrane, u prilici smo da na potpuno transparentan način i uz poštovanje svih preporučenih mera, zaokružimo proces doniranja: od identifikovanja najugroženijih građana, preko skladištenja, pakovanja i transporta hrane, do distribucije onima kojima je najpotrebnija.

Želja nam je da ovom akcijom pokrenemo talas humanosti, da pomognemo najugroženijima, ali i da inspirišemo druge da pokažu da je važno da se oslonimo jedni na druge u teškim situacijama. Adria Media Group će svoje resurse i ovaj put staviti u službu promocije akcije, a na dobrobit društva. Redovno ćemo izveštavati o doprinosima svakog partnera ponaosob i zajedničkim uspesima.

Ovo je prilika da pokažemo kakvi smo ljudi, da obezbedimo hranu, sačuvamo zdravlje i spasemo živote naših sugrađana.

Foto: AMG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track