PENZIONERI PIKIRAJU "NAJBOLJE CENE" I PITAJU SE SAMO JEDNO: Da li se na ove popuste mogu koristiti penzionerske kartice?
Foto: screenshot Pink tv, screenshot

može li popust na popust

PENZIONERI PIKIRAJU "NAJBOLJE CENE" I PITAJU SE SAMO JEDNO: Da li se na ove popuste mogu koristiti penzionerske kartice?

Novčanik -

Sniženja cena osnovnih namirnica u većini trgovina u Srbiji donose značajne uštede koje posebno znače penzionerima. Ovih dana, od početka akcije „Najbolja cena”, čitaoci su pitali da li se na ove popuste mogu koristiti penzionerske kartice sa kojima su do sada ostvarivali uštede i koje koriste u većini trgovina.

Kako piše "Politik", od trgovaca saznaju da se popusti nikada ne sabiraju i da, dakle, sa penzionerskim karticama ne mogu da se ostvare dodatni popusti na već snižene proizvode.

Najbolja cena
foto: Shutterstock

Dakle, popusti se ne sabiraju i ne važe za akcizne, akcijske, proizvode sa konačnom cenom, artikle snižene uz „superkarticu”, sveže meso, duvanske proizvode, dnevne novine i časopise, tehniku i male kućne aparate.

Popusti za penzionere

Uz karticu oni zato mogu da kupuju u trgovinama artikle koji se stalno menjaju i posebno obeležavaju za ova sniženja. Trgovci osim, „najbolje cene”, redovnih akcija imaju i popuste za penzionere i oni se razlikuju od trgovine do trgovine, menjaju se dogovorenom dinamikom i uglavnom se objavljuju preko lifleta.

Kako je navedeno na sajtu Fonda PIO, gde se objavljuju popusti za penzionere koji koriste penzionerske kartice, ne samo prehrambenih proizvoda nego i drugih artikala, pa i usluga, stoji da „Univer”, na primer, nudi 15 odsto popusta na svu robu iz asortimana, osim artikala na akciji, proizvoda koji imaju oznaku zaključana cena, duvana, elektronskih dopuna, novina, svežeg mesa i drugih koji „u skladu sa pozitivnim propisima ne mogu biti na akciji, 10. i 25. u mesecu”.

„Dis” penzionerima nudi 10 odsto popusta na celokupan asortiman, izuzev svežeg mesa, sveže ribe, svežeg voća i povrća, ulja, šećera, brašna, hleb tip 500 500g, cigareta, novina, dopune za mobilne telefone i artikala koji su već na sniženju, svakog 10, 11, 25, i 26. u mesecu.

„Aman” sa druge strane za najstarije kupce nudi 10 odsto popusta u svim maloprodajnim objektima na sve artikle koji nisu obeleženi. Od početka ove godine novi datumi važenja u okviru svakog meseca „popust za penzionere” su 9, 10, 11. i 23, 24, 25. u mesecu…

Penzioneri, penzionerska kartica
foto: Shutterstock, Printscreen

- Popust se obračunava na kasi i važi za jednu kupovinu bez obzira na način plaćanja.

U „Merkator” hipermarketima i „Idea organik” prodavnicama odobren je popust na određene proizvode. Popust se ne sabira ni sa drugim popustima i ne važi za akcizne, akcijske, proizvode sa konačnom cenom, artikle snižene uz „superkarticu”, sveže meso, duvanske proizvode, dnevne novine i časopise, tehniku i male kućne aparate - navode iz ovog trgovinskog lanca.

Niži račun najvažniji

Pitali smo najstarije sugrađane kako im se čine popusti koji su u trgovine stigli sa akcijom „Najbolja cena” i kažu da su zadovoljni uštedama koje mogu da ostvare.

- Svaka akcija je dobrodošla, meni znače sniženja cena proizvoda iz kategorije hemija, zato što su oni mnogo poskupeli i bili su mi veliki izdatak. Mora više da se traži na policama proizvod čija je cena snižena, jer nisu jasno istaknuti proizvodi sa posebnim cenama, ali je najvažnije da na kasi bude niži račun - kaže jedna starija sugrađanka.

Kurir.rs/ Politika/ S.Đ.

Bonus video:

02:18

PENZIONERI NAŠLI NAČIN KAKO DA UŠTEDE STRUJU KOJI JE POTPUNI HIT! Ne moraju da pale klimu, a rashlade se i pri tom zabave

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track