TUŽILA ŠEFA I IZBILA MU IZ DŽEPA ČAK 30.000 €: Ponizio je pred svima na ovaj način - Nije mogao ni da sanja da će tako da nadrlja
Foto: Shutterstock

TUŽILA ŠEFA I IZBILA MU IZ DŽEPA ČAK 30.000 €: Ponizio je pred svima na ovaj način - Nije mogao ni da sanja da će tako da nadrlja

Novčanik -

Britanski Sud za radne odnose kaznio je sa više od 30.000 evra vlasnika kompanije "Cawdor Cars" Kevina Dejvisa zato što je "ismejavao i zastrašivao" bivšu radnicu tokom pandemije Kovid 19.

Poslodavcu je naloženo da plati 26.438,84 funti (oko 31.000 evra) zato što je namerno kašljao u lice zaposlenoj i ismejavao je, nakon što je kolegama poverila svoje zdravstvene strahove i zamolila ih da "drže distsancu", jer je patila od psorijatičnog artritisa i autoimune bolesti.

Kompanija je isplatila 18.000 funti odštete za povredu osećanja, a Dejvis je platio 3.841,94 funti za nepravedno otpuštanje i 4.596,90 funti kamate, prenosi Gardijan.

Funta, Britanska funta
foto: Profimedia

Sudija Tobijas Vinsent Rajan rekao je da je Dejvis "namerno i glasno kašljao u njenom pravcu, komentarišući da je smešna", a tri meseca kasnije žena je dala otkaz.

- Dala je otkaz bar delimično zato što je bila žrtva, ovo je bio glavni i značajan faktor u njenoj odluci - naveo je sudija.

Na saslušanju je rečeno da je žena radila za Cawdor Cars u Njukasl Emlinu, u zapadnom Velsu, između 2017. i 2020. i zarađivala 11 funti na sat.

BiznisKurir/Telegraf Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track