PAORIMA LEŽE JOŠ 10 MILIONA DINARA! Ko dobije novac može da ga potroši samo za ovo, a država finansira sve do poslednjeg dinara
Foto: Pokrajinska vlada

PAORIMA LEŽE JOŠ 10 MILIONA DINARA! Ko dobije novac može da ga potroši samo za ovo, a država finansira sve do poslednjeg dinara

Novčanik -

Na štandu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, u Hali „Master“ Novosadskog sajma, dodeljeni su ugovori korisnicima koji su dobili sredstva za nabavku opreme i mašina za preradu mesa i mleka na gazdinstvima u AP Vojvodini.

Ugovore je dodelio podsekretar Aleksandar Panovski, koji je istakao da je kroz odobrene projekte plasiran celokupan iznos koji je bio obezbeđen.

- Dodelili smo sedam ugovora. Ove godine je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 10,6 miliona dinara za ovu namenu - rekao je Panovski i podsetio na to da resorni sekretarijat realizuje ovaj konkurs od 2016. godine i da je do sada opredelio preko 130 miliona dinara za prerađivače mesnih i mlečnih proizvoda na teritoriji Vojvodine.

ugovori
foto: Pokrajinska vlada

Podsekretar je naveo da se kroz dodatu vrednost u preradi mleka i mesa unapređuje ekonomska delatnost poljoprivrednih domaćinstava.

- Cilj konkursa je da se poboljša kvalitet mesa i mleka, poveća stočni fond, proširi asortiman novim proizvodima, pomogne brendiranju proizvoda i poveća ukupni životni standard na selu i ruralnim područjima. Nastojimo da uposlimo domaćinstva još više, da im omogućimo lakši proboj na tržištu i time omogućimo stabilnije poslovanje - zaključio je Panovski.

ugovori
foto: Pokrajinska vlada

Neki od korisnika istakli su značaj ovih podsticaja i objasnili da samostalno ne bi mogli obezbediti opremu neophodnu za proizvodnju. Dobijena sredstva će, između ostalog, biti utrošena na nabavku komora za čuvanje mesa u preradi suhomesnatih proizvoda, ledomata, kao i opreme za proizvodnju polutvrdih sireva.

biznis.kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track