ODVAJALA SVAKI DAN SITNE PARE I SKUPILA POZAMAŠNU SVOTU NOVCA: Sve podelila sa pratiocima, iznenadila je suma koju je izbrojala!
Foto: Shutterstock

isplatilo se

ODVAJALA SVAKI DAN SITNE PARE I SKUPILA POZAMAŠNU SVOTU NOVCA: Sve podelila sa pratiocima, iznenadila je suma koju je izbrojala!

Novčanik -

Na TikToku sve češće ljudi prihvataju izazov da štede, što nekima pođe za rukom, dok se drugi potpuno pogube. Međutim, jedna TikTokerka je uspela da uštedi čak 61.740 dinara, odvajajući novac od 1. januara 2024. godine.

- Jako mi je važno da znate da, kada odlučite da štedite novac, uopšte nije važno da ti iznosi budu veliki. Naprotiv, mislim da sa malim iznosima možemo i te kako da ostanemo motivisani neko duže vreme. Da sakupljamo sitne novčanice i, verujte mi, koliko god da izdvojite, na kraju ćete videti neki rezultat - priča ona.

srpski dinar, dinari, novac, pare
foto: Shutterstock

Tvrdi da je svakako bolje da sakupljate išta nego ništa. Kako navodi, ona je počela u početku da odvaja male iznose, posebno kada je radila u kafiću i kada je bila konobarica.

- Za razliku od većine mojih kolega tada, ja sam sav bakšiš na kraju dana štedela i stavljala u jedan mali novčanik. Tada sam želela sebi da kupim novi telefon, pa sam za njega skupljala i uspela sam - motiviše TikTokerka.

Zatim, počela je da broji najveće novčanice koje ima, od 2.000 dinara, i tu je sakupljeno 56.000, odnosno oko 480 evra. Nakon toga uzela je one od 1.000 i 500 dinara, gde je izbrojala 3.000 dinara ili 25 evra. Novčanice od 200 i 100 broje 1.300 dinara, tačnije oko 10 evra.

dinari, novac, pare, srpski dinar, srpski dinari
foto: Shutterstock, Ilustracija

- U novčanicama od 50 dinara prikupila sam 550 dinara, iliti pet evra. One od 20 dinara, kojih ovde ima najviše, broje 820 dinara, što je oko sedam evra, dok je konačan zbir novčanica od 10 dinara jednak 70 - nastavlja da broji.

Kada je prebrojan novac sortirala po sekcijama, sabrala je iz svake gomile sumu i na kraju dobila cifru od 530 evra.

srpski dinar, dinari, žena drži novčanik
foto: Shutterstock

- U ovom šteku sakupila sam 61.740 dinara, što je približno 530 evra. Odlučila sam da ovo skupljam za putovanje, tako da sam ovaj novac odnela u menjačnicu i kupila evre u toj vrednosti - zaključuje TikTokerka.

BiznisKurir/TikTok

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja